Radmila Kleslová

Bývalá starostka Prahy 10 a současná zastupitelka Radmila Kleslová (StB, ČSSD, ANO) se musí omluvit své nástupkyni ve funkci a dnes také bývalé bývalé starostce Prahy 10 Renatě Chmelové. Šířila o ní nepravdivé informace ohledně přednostního očkování na radnici městské části. Rozsudek vydal Městský soud v Praze a neexistuje už žádná mžnost odvolání.

Rozsudek je pravomocný. Odvolací Městský soud v Praze ve shodě s obvodním soudem v rozsudku vyvodil, že Radmila Kleslová (ANO) výrok Renaty Chmelové (VLASTA) dezinterpretovala.

„A to zjevně zlovolným způsobem žalobkyni poškozujícím na její cti a morálním kreditu. Nebyl zde jediný důvod, pro který by si žalovaná měla myslet, že žalobkyně hodlá prosazovat prioritní očkování zaměstnanců radnice, kteří v tu dobu byli na home office, oproti terénním pracovníkům, popř. jiným potřebným,“ píše v rozsudku soudkyně Veronika Křesťanová.

Radmile Kleslové přitěžuje skutečnost, že došlo nejen k šíření nepravdy prostřednictvím veřejného sdělovacího prostředku a že se toho Kleslová dopustila za nouzového stavu.

O žalobě na Radmilu Kleslovou jsme psali již před rokem.

Lež jako věž

Radmila Kleslová lhala o Renatě Chmelové toto: „…starostka Chmelová prosazuje prioritní očkování zaměstnanců radnice, což v době nedostatku vakcín považujeme za křiklavý projev papalášství. Vakcíny by byly užitečnější pro terénní pracovníky, kteří na rozdíl od zaměstnanců radnice nemohou vykonávat svoji práci z domova a jsou v denním kontaktu s našimi nejohroženějšími spoluobčan.

„Se soudem prvního stupně lze souhlasit, že význam svobody slova v čase omezení jiných práv a svobod nabývá na významu, avšak je třeba mít současně na paměti, že právě v takovém čase je šíření nepravdy (dezinformací) o to nebezpečnější a zásah o to citelnější,“ píše se v rozsudku. Renata Chmelová žádala neveřejnou omluvu a to soud považuje za přiměřené.

Radmila Kleslová oznámila, že podá dovolání k Nejvyššímu soudu. To na situaci nic nemění. Lež jí soud prokázal a omluvu nařídil do tří dnů. Dovolání je mimořádný právní prostředek, který rozhodnutí soudu neruší, ale může ho případně zpětně opravit.

Čtěte také na DESÍTKA.cz: Dezinformátorka Lisková se nechce omluvit Richterové

Soudně uznaná dezinformátorka Kleslová

Obvodní soud původně rozhodl ve prospěch Kleslové (nemusí se omlouvat a nelže), ale odvolací Městský soud rozhodl ve prospěch Chmelové (byla to lež a musí se omluvit). Jak je to možné?

Podle Městského soudu nejsou relevantní úvahy obvodního soudu, který připustil, že citace bývalé starostky Renaty Chmelové v oznámení radnice Prahy 10 mohla vzbudit minimálně podezření, že Chmelová usiluje o přednostní očkování i těch zaměstnanců radnice, kteří na něj nemají nárok. Radmila Kleslová se odvolávala právě na tuto citaci a tvrdila, že Renata Chmelová zamýšlela přednostní očkování zaměstnanců radnice.

Sporný odstavec zprávy pro veřejnost zní takto: „Momentálně dáváme dohromady seznam zaměstnanců radnice, našich příspěvkových a dalších klíčových organizací, kteří by měli vakcínu dostat přednostně. Abychom k tomu maximálně přispěli, budeme jednat s Magistrátem, s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady, která se nachází na našem území, případně dalšími subjekty. Připravujeme se na spuštění státního očkovacího systému, po loňských zkušenostech už ale zároveň víme, že pouze na koordinaci ze strany vlády se rozhodně spoléhat nemůžeme.“

Městský soud tedy vyvozuje, že Kleslová se dopustila ve vyjádření „publikovaném v hromadném sdělovacím prostředku a určeném pro širokou veřejnost nepravdivého skutkového tvrzení (dezinformace) o chování žalobkyně.“

„Současně se dopustila neoprávněné kritiky (neoprávněného hodnotícího soudu), neboť své hodnocení (křiklavý projev papalášství), založila na předmětné dezinformaci, to je neměla pro ně pravdivostní základ,“ vyvozuje soud.

Soud využil také další argumenty, které se týkaly projednávání celé věci na zasedání zastupitelstva městské části 25. ledna a 22. února 2022. Na prvním jednání se Kleslová k citaci vůbec nevyjadřovala, na druhém jednání získala informaci, že na předmětném seznamu jsou pouze zaměstnanci v kontaktu se seniory. O nepravdivosti svého výroku tedy musela vědět.

Rozsudek si můžete přečíst na webu iRozhlas.

Radmila Kleslová na DESÍTKA.cz:

Lidé z ANO jsou loajální Babišovi a ne Praze 10

ANO už s Kleslovou nechce nic mít

Kleslová se stává poslaneckou asistentkou Nachera

Byla to kampáááň??! Estébačka Kleslová se vrací

Kleslová se nestydí chodit mezi lidi

Radmila Kleslová se sama utopila v Zátoce Sviní

Hlasujte pro Slonkovou o Kleslové

Roční výročí arogance moci

VLASTA vyzývá Kleslovou: rezignujte na post starostky

V Praze 10 se nemaká. ANO nemaká

Správce železnic byl další na řadě, kdo platil výpalné

Kleslová již nevede pražskou buňku ANO

Babiš – Bureš potápí Kleslovou do Zátoky sviní

Starostka Kleslová se vzdává části veřejných peněz

Kleslová bere v Praze 360 tisíc korun měsíčně

Kolik peněz vytáhne Kleslová z Pražské teplárenské?

Babiš se zbavil Kleslové

Babiš s Kleslovou se klidí do temných koutů

Kleslová promluvila, Wagenknecht to nahrál

Kolik si vlastně vydělá bokem starostka Kleslová?

Kde všude dojí starostka Radmila Kleslová peníze?

Co za naše peníze dnes vykonala starostka Kleslová?

Starostka Kleslová sdělila světu moudro

ANO starostka Kleslová tají, co dělá s vašimi penězi

Kleslová šetří své straně ANO na úkol občanů

Městská část Praha 10 poštvala na DESÍTKA.cz svého advokáta

Starostka bulíkuje, že rozhodujeme o rozpočtu

Statistika je svině a starostka Kleslová si fandí 

Kleslová chtěla drahou správu počítačů a Chmelová jí v tom zabránila

Podepsal jsi? Zaplať! Kleslová se mstí a zastrašuje

Nový tiskový mluvčí Vít Novák v Zátoce sviní

Estébačka k estébákovi sedá, rovný rovného se hledá

Propagandista z Prahy 10 se činí na Novinkách

Polemika: Co je to obskurní?

Čemu se kdo diví?

Komunistická rozvědčice v čele radnice

Chcete estébáka za starostu? Radmila Kleslová nabízí, že funkci vezme

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *