Renata Chmelová

Rada Prahy 10 pod velením starostky estébačky Radmily Kleslové (ANO) se pokusila přiklepnout správu počítačových technologií za 150 milionů korun na příštích šest let stejné firmě jako dosud. Opoziční TOP 09 a Vlasta jí v tom zabránily, protože se domnívají, že tuto službu lze udělat za třetinu této částky. O IT outsourcingu se tedy bude dál jednat.

„Máme na stole materiál, že máme odsouhlasit outsourcování IT služeb. Chybí ale spousty informací. Proč nebyla k této problematice žádná diskuze? Kdo je zodpovědný za to, že zajišťování IT služeb pro celý úřad řešíme takto nekomfortně, narychlo a bez materiálů?“ ptala se v pátek na jednání zastupitelstva Renata ChmelováKoalice Vlasta.

„Jsme skálopevně přesvědčeni, že schválit záměr této veřejné zakázky v současné podobě znamená chovat se tak nehospodárně, že to hraničí s trestným činem,“ nechala se slyšet její kolegyně z Vlasty Olga Richterová.

Dokonce i Lukáš Rázl z ČSSD nehlasoval pro outsourcing s tím, že IT může spravovat sama městská část levněji.

Radní, senátorka a předkladatelka záměru Ivana Cabrnochová za Stranu Zelených sice tvrdila, že podle jakési analýzy vychází outsourcing pro městskou část jako nejvýhodnější řešení, ale nebylo jí to nic platné.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *