ohňostroj

Na veřejném jednání zastupitelstva Prahy 10 se nejednalo o nejdůležitějším ohlášeném bodu – zda si radní postaví novou radnici ve Strašnicích, nebo nechají opravit starou ve Vršovicích. Komise pod vedením Ivany Cabrnochové (Zelení) prý zasedá už celý rok a připravuje podklady k rozhodnutí, ale její členové se už půl roku nesešli. Vystudovaná tělocvikářka evidentně není schopná na miliardové stavbě vůbec něco smysluplného udělat.

V lepším případě dopadneme s radnicí jako na Praze 8, kde její řešení odložili. Připomeňme, že tam je zastupitelem její životní druh a fotograf Petr Vilgus (Zelení). V horším případě si obrovské peníze na radnici přehrají mezi sebou kluci ve skvělých oblecích a se špičatýma nohama v modro-oranžovém dresu pod vedením bývalého starosty Milana Richtera.

Místo zásadního jednání o výstavbě nebo opravě radnice se probíralo vracení poplatků ze vstupného fotbalovým klubům. Přes odpor opozice bylo prominutí odhlasováno. K „veledůležité“ záležitosti se mohli vyjadřovat fotbalisté z celé Prahy a projednávání tohoto bodu se protáhlo na hodinu.

Obvykle mohou o záležitostech Prahy 10 promlouvat na jednání zastupitelstva jen místní obyvatelé a zastupitelé.

Celé jednání na nás dělalo dojem, že jde pouze o zaplácnutí času, aby se nedostalo na podstatné záležitosti.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *