Ivana Cabrnochová

Ivana Cabrnochová je postavou politiky v Praze 10, kterou vyhodíte oknem a ona se vrátí zadními dveřmi. V nadcházejících volbách kandiduje jako jednička spolku Nezávislí pro Prahu.

Dvojka je ní zastupitel a člen rady starších Husova sboru na Vinohradech Zdeněk Vávra. Trojka je šéfredaktor vojenského měsíčníku A-report Michal Voska.

Připomeňme, že v minulém volebním období jako zelená podporovala socialisty a za odměnu dostala místostarostenské křeslo od ANO. Vládla na Desítce, když se naše městská část označovala za Zátoku Sviní pod kuratelou starostky estébačky Radmily Kleslové.

Kryla čachry s plánovanou novou radnicí na Strašnické, odmítala řešit radniční pohledávky u Key Investment a nezvládla obří zakázku na digitalizaci radnice. Na rozloučenou se angažovala v nepovedené cyklistické a pěší rekonstrukci Moskevské ulice a také připravila revitalizaci okolí obchodního centra Cíl, které také nefunguje ke spokojenosti občanů.

Na dva roky se dostala do Senátu za Jaromíra Štětinu, který byl zvolen do Europarlamentu. Její zvolení mělo dohru u soudu, protože žalobci byli přesvědčeni, že vyhrála kvůli nelegálním čachrům při volbách v domovech seniorů. Nebyli to však schopni věrohodně dokázat. V dalším volebním období neměla nejmenší šanci proti tehdejší vůdkyně opozici Renatě Chmelové.

Nezávislí pro Prahu Cabrnochová
Nezávislí pro Prahu: Copak bychom ještě mohli slíbit? Sportem nikomu neublížíš, ještě tam vrazíš Klokany a Sešívané, to mají lidi rádi. Nové haly slibuje Babiš jako na běžícím pásu. Kde nic tu nic, to ale nevadí. Po volbách voliči zapomenou, tak to zkusíme také. Kde bude hala stát a za kolik se postaví, se snad nikdo ptát nebude. A že Ivana byla osobně zodpovědná za havarijní stav a zároveň tunelování hotelu na Černé hoře, to už si asi také moc lidí nepamatuje. REPRO: DESÍTKA.cz

Je husitská malotřídka inovativní?

Jejím posledním majstrštykem je, že zakrývá pomalý zánik husitské základní školy v Rakovníku. Nastoupila tam vloni jako ředitelka za svoji předchůdkyni, která odmítla podepsat finanční machinace ohledně platů učitelů a stavební rekonstrukce školní budovy, ze kterou stojí rodina Vránových.

Ivana Cabrnochová
Chcete mě? Ivana Cabrnochová se prezentuje ve volebních novinách strany Nezávislí pro Prahu. REPRO: DESÍTKA.cz

Ivana Cavrnochová sama sebe označuje za ředitelku inovativní základní školy. Rodiče to vidí jinak a své děti až na výjimky ze školy stáhly do jiných vzdělávacích ústavů. Dnes chodí do rakovnické církevní školy jen několik žáků.

Rodiče i pedagogové se snažili již dva roky situaci řešit na nejvyšší církevní úrovni, ale nezdařilo se jim to. „Jednali jsme na pražské diecézi Církve československé husitské před dvěma týdny, ale biskup David Tonzar ani ředitelka Ivana Cabrnochová nám nedali žádnou odpověď,“ uvádí jeden z nespokojených rodičů Pavel Monhart. „Po jednání s biskupem podali výpověď dva zaměstnanci, kteří se jednání přímo zúčastnili. Zřejmě pocit zmaru. Rodiče dalších dětí se rozhodli ze školy odejít.“

Podle Pavla Monharta je situace neúnosná a špatný vývoj už neodvratný. 

Prohlášení rodičů dětí navštěvujících Církevní základní školu Mistra Jana Husa pro bikupa Davida Tonzara:

Všichni máme školu rádi a záleží nám na tom, aby dobře fungovala a především, aby v ní naše děti byly šťastné a zažívaly zde pocit bezpečí, přijetí, respektu a radosti z poznávání, učení se, objevování, tvoření a navazování vztahů. V této chvíli však musíme připustit, že nyní jsme tomuto velmi vzdálení. 

1.    Škola není v žádném směru alternativní, jak se propaguje navenek. Je to smutný paradox, protože Mistr Jan Hus je symbol pravdy. Škola, která nese jeho jméno, se odkazuje na vzdělávací plán a pedagogické přístupy alternativního a svobodného vzdělávání. Nic z toho nenaplňuje. Pro nás rodiče je tento bod klíčový. Své děti chceme vzdělávat ve svobodném duchu, vzájemném respektu a ať už jsme věřící nebo ne, je pro nás důležitý duchovní a etický rozměr školy.

2.    Nejsme spokojeni s působením jedné učitelky, jejíž přístup a styl komunikace znepokojuje rodiče, děti, i její kolegyně ve škole. Děti se učí od nás dospělých a křik, ponižování, srovnávání a tresty, jež jsou východiskem tam, kde chybí pedagogické kompetence, do školy – a už vůbec ne do naší – nepatří. Nesouhlasíme s tím, aby se ve škole propagovaly metody, jejichž účinnost, odbornost a bezpečí není ověřené (konkrétně metoda RUŠ).

3.    Ředitelka Cabrnochová musí mít jasnou vizi, pedagogické schopnosti a kompetence nejen organizační, ale také komunikační, aby byla schopna vyhledávat příležitosti, rozvíjet školu a vést svůj tým a vylaďovat potřeby dětí, rodičů a učitelů. Komunitu a dobré vztahy je třeba budovat. K tomu je třeba otevřenost, která musí panovat i ve finančních otázkách. Školné je velmi významným zdrojem příjmů školy, přitom rodiče nemají vůbec žádný přehled, jak je s jejich penězi nakládáno.

Proto žádáme:

– aby se pedagogický sbor mohl rozvíjet v alternativních metodách výuky, navštěvoval školení, semináře, stáže;
– aby do té doby, než bude ve škole někdo, kdo má zkušenosti a vzdělání v alternativním vzdělávání, měla škola odborně způsobilého průvodce, který bude dbát na zachování nastaveného směru;
– aby paní ředitelka reálně vykonávala přímou pedagogickou činnost (např. tělocvik, angličtinu), nebo si snížila úvazek;
– aby se rodiče mohli podílet na sestavení koncepce a vize školy;
– aby rodiče měli větší možnost vyjadřovat se k fungování školy a podíleli se na jejím rozvoji v rámci dobrovolnictví.

Ivana Cabrnochová a Zdeněk Vrána
Husita pan Vrána patří do rodiny dalších Vránů husitů z Rakovníka, kteří tam ovládají peníze husitské církevní školy a také dosadili paní Cabrnochovou jako ředitelku. FOTO: Kuba Turek

Ivana Cabrnochová na DESÍTKA.cz

2021 Co dělá bývalá místostarostka Cabrnochová v Rakovníku?

2018 Cabrnochová s Novákem bojují proti svým rodným stranám

2018 Ivana Cabrnochová už nedělá pro Babiše, ale pro Passera

2016 Cabrnochová byla zvolena řádně podle práva

2016 Ivana Cabrnochová visela nelegálně ve Strašnicích

2016 Hnus velebnosti. Je to hnus

2016 Od Lidového domu, kde zasedá předsednictvo strany

2016 Wikipedia prokoukla Ivanu Cabrnochovou

2016 Cabrnochová chce vypadat lépe, než se chová

2016 Cabrnochová: Když hloupost kvete v Senátu

2015 Zoufalík a Cabrnochová jsou kabrňáci!

2015 Proč opustila Komrsková Zelené v Praze 10?

2015 Další pokus Cabrnochové o předraženou zakázku

2015 Zakázka na informační technologie směřuje k fiasku

2015 Cabrnochová protlačila outsourcing na počítače

2014 Zelení už nemají Ivanu Cabrnochovou rádi

2014 Praha 10 přijde o sto milionů korun

2014 Praha 10 poprvé nevolí pravici

2014 Cabrnochová: Nekoukejte na mě!

2014 Když stavbu radnice má vést tělocvikářka

2014 Kdo kandiduje do Senátu za Prahu 10?

2012 Weinert, Řebíček, Cabrnochová. Parta, co nám krade peníze

2012 Velký rozhovor po nástupu do funkce místostarostky

  1. Korupce na radnici Prahy 10 prý neexistuje.
  2. Trojmezí, kde se prý nebude stavět.
  3. Obrovské peníze, které prý nebyly ukradeny.
  4. Cyklistika, která se prý dá provozovat mezi auty.
  5. Politika a kriminalita se prý nedá dělat veřejně. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *