cabrnochova-ivana

Ivana Cabrnochová, sběratelka placených funkcí.

V březnu neprošel návrh Ivany Cabrnochové na komplexní outsourcing informačních technologií. Od té doby uvolněná radní a senátorka za Stranu Zelených „hledá řešení“ pro ICT služby na Praze 10. Usnesení, která předložila na dnešním jednání zastupitelstva, ale nezískalo ani podporu koalice. Pro její tři varianty hlasovalo vždy 4 až 6 zastupitelů ze čtyřiceti.

Do neobvyklé situace se dostala koaliční radní za Stranu Zelených Ivana Cabrnochová, když ani po tříhodinovém jednání zastupitelstva k tématu ICT a předchozích šesti jednáních s odborníky jednotlivých zastupitelských klubů nedošlo ke shodě na způsobu, jak dál zajistit ICT služby pro úřad druhé největší pražské městské části. 

„Hrozilo, že bude prohlasována stejná špatná varianta, k níž se paní radní a její koaliční kolegové přiklonili ve Finančním výboru a Komisi majetkové, kde byl materiál předjednáván. Kompletní outsourcing bez dobře nastavených balíčků služeb a interního řízení je přitom z říše špatného sci-fi. Jsem ráda, že namísto nekvalitního, ale zato obrovského výběrového řízení máme stále šanci nastavit řízení ICT služeb do budoucna správně,“ poznamenala k tomu Olga Richterová, která IT skupinu koalice Vlasta koordinuje.

Uvažovaný rozsah zakázky byl 150 milionů korun na 5 let. Hlavním argumentem proti předloženým návrhům radní Cabrnochové byl nerealistický výpočet finančního ohodnocení IT pracovníků a jejich vysoký počet.

<%ZZ25_heureka_damskaobuv%>

 

Více o nesmyslném plýtvání časem:

Zakázka na informační technologie směřuje k fiasku

Cabrnochová protlačila outsourcing na počítače

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *