metro-novak-nahled

Mluvčí Prahy 10 Vít Novák se opřel do DESÍTKA.cz na stránkách deníku Metro. FOTO: DESÍTKA.cz

Tiskový mluvčí Zátoky sviní Vít Novák označil lokální zpravodajský web z Prahy 10 za obskurní. Pro deník Metro doslova prohlásil: „Obskurní servery typu Desitka.cz se podle mého názoru za relevantní zdroj považovat nedá.“ Důvodem bylo, že jsme mu šlápli na kuří oko. Jeden náš čtenář si všiml, že jeho tiskové zprávy z radnice jsou téměř totožné s jakýmsi neznámým Markem Novákem, který se na webu Novinky.cz vydává za občana Prahy, který chce informovat o dění ve městě.

Čtěte zde: Propagandista z Prahy 10 se činí už i na Novinkách   

Nechtěl jsem veřejně polemizovat s tiskovým mluvčím radnice Prahy 10, potažmo starostky estébačky Radmily Kleslové a pravé ruky estébáka Andreje Babiše

Když už do toho šel takhle po hlavě, nedá se nic dělat. Rád bych ho upozornil, že v jeho případě by bylo lepší být zticha.

Co myslí Novák slovem obskurní?

Se svým ne sice nejlepším, ale přece jenom nějakým vzděláním by mohl vědět, jaký význam má pojem, který vypustí z pusy. Co je to obskurní podle slovníku cizích slov? Bezvýznamný, zapadlý, pokoutní; nekalý, temný, podezřelý; mravně závadný.

Bezvýznamnému médiu by snad neposkytl první větší rozhovor po svém nástupu do funkce. Čtěte zde: Nový tiskový mluvčí Vít Novák v Zátoce Sviní

Zapadlý a pokoutní webík DESÍTKA.cz také není, když je dobře dohledatelný na jakémkoliv internetovém vyhledávači. Navíc o nás Vít Novák asi dobře ví, když nám osobně posílá zprávy k uveřejnění. Poslední je zde: Kompostéry mají dostat lidé v Praze 10 zadarmo

Nekalý, temný a podezřelý se zřejmě zdá pouze jemu. Ledaže bychom v podezřelé redakci provozovali nekalé rejdy temných antisocialistických sil. 

Mravně závadný je snad pouze podle rady Prahy 10. Čtěte zde: Městská část poštvala na DESÍTKA.cz svého advokáta 

Na vás si dám pozor!

Když už bychom chtěli rozebírat, co Víta Nováka k tomuto prohlášení přivedlo (připome??me, že žije za peníze občanů Prahy 10 a měl by do roztrhání těla pracovat pro jejich blaho), tak snad malé zkušenosti z médií a celková neschopnost. Jeho jedinou trochu delší pracovní zkušeností byla totiž práce pomocného redaktora ve vybraných přílohách MF Dnes. Přes jeho přirozenou šikovnost nedokázal oddělit objektivní zprávy od komerčního podstrkávání skryté reklamy do článků, kvůli čemuž ho nadřízená po nějaké době vyhodila z novin.

Z osobního setkání mi utkvěla v hlavě jeho poslední věta: „Na vás si musím dát pozor.“ Přesně takhle si mě podávali různí zupáci za socialismu. Zátoka Sviní si instinktivně vybírá lidi, kteří spolu s ní míří nazpátek před rok 1989.

Jak jenom na to mohl přijít?

Poněkud tragikomicky vznikal také článek v deníku Metro, ve kterém Vít Novák exceloval. Napsal ho redaktor Marek Hýř. Přečtěte si naši e-mailovou korespondenci, na jejímž základě článek sepsal:

Hýř (Metro): Zdravím. Zaujal mě článek pana Tomáše Velkého „Propagandista z Prahy 10 se činí už i na Novinkách“. Prosím, předejte autorovi moje dotazy. Autor článku „zjistil“, že si na Novinkách někdo založil poněkud zvláštní profil. Zajímalo by mě, jak na tento profil přišel a hlavně by mě zajímalo, jak se autorovi článku povedlo zjistit, že fotka, kterou Marek Novák používá je z fotobanky?

Turek (DESÍTKA.cz): Dobrý den, děkujeme za zájem. 1) Autora článku zajímá dění na Praze 10, a tak si zadal do vyhledávače Prahu 10 i na Novinkách. To co viděl, se mu nezdálo jako psaní normálního člověka, a tak pokračoval v hledání a našel téměř totožné formulace na webu radnice Prahy 10. 2) Na tohle je k dispozici běžná funkce Google.

Hýř (Metro): Děkuji. Jaká je to funkce Googlu?

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *