Radmila Kleslová

Starostka Radmila Kleslová (ANO) vyhlásila ve své povolební řeči, že chce transparentní radnici. Svůj slib nedodržela – upřímně řečeno, nikdo to od estébačky a pravé ruky estébáka Bureše ani neočekával. Obecní společnost Praha 10 Majetková a jejích pět dcer neuložily do Obchodního rejstříku povinné údaje o svém hospodaření za rok 2013. Při tom těchto šest akciových společností stálo Prahu 10 celkem 170 milionů a protékají jimi desítky milionů korun ročně. A ještě k tomu je neuvedení údajů do obchodního rejstříku trestné.

Obchodní rejstřík při tom neslouží ničemu jinému, než aby akciové společnosti a společnosti s ručením omezením byly průhledné a bylo všem majitelům, akcionářům i obchodním partnerům jasné, jak si jednotlivé firmy vedou a co se v nich zásadního děje.

Starostka neříká občanům, jak hospodaří s jejich financemi

Vzhledem k tomu, že majiteli šesti obecních firem jsou občané Prahy 10, je to od starostky Radmily Kleslové ještě větší podraz na obyvatele, než když zatajuje údaje o svých vlastních komerčních aktivitách.

Pro představu: Každý z nás, včetně dětí a důchodců, má v těchto firmách uloženy přibližně dvě stovky korun a další stovku korun ročně do nich pošle na jejich provoz.

Kleslová a její spolupachatelé. Jmenovitě:

Rada Městské části Praha 10 schválila v prosinci loňského roku, pár týdnů po volbách, nové členy dozorčích rad těchto společností: Ve dvou společnostech zasedají Jana Komrsková (Zelení), Markéta Petrová (Nezávislí pro Prahu 10), Lukáš Rázl (ČSSD), Tereza Hauffenová (ANO) a Jiřina Vondráková (ČSSD). V jedné společnosti zasedají Petr David (ANO), Hana Nováková (ČSSD), Robert Keller (ANO), Zdeněk Vávra (Zelení), Jaroslav Štěpánek (ANO), Magdaléna Lukovičová (ANO), Kateřina Peštová (ČSSD), Ivana Cabrnochová (Zelení), Markéta Jirásková (ODS) a Pavel Plesník (ANO).

Podle zjištění sdružení Zaostřeno na Desítku činily v roce 2012 odměny za členství v dozorčí radě 4000 až 7000 Kč měsíčně, ale pobírali je jen někteří členové. V roce 2011 činily celkové odměny členů dozorčích rad 733 000 Kč. Novější údaje se zatím nepodařilo zjistit.

INFO: Praha 10 Majetková

Obchodní rejstřík: www.justice.cz

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *