Slavia Praha fotbal

Fotbal na nejvyšší české úrovni je prolezlý korupcí, to ví každý fanoušek i většina veřejnosti. V Praze 10 má navíc smůlu na politiku. Tento týden politici degradovali fotbal v Edenu i Ďolíčku. Slávistům odstoupil předseda představenstva po tlaku Čí??anů a Bohemce koupil Magistrát stadion.

Slavia. Tvrdíkova hračka. Čínský Trojský kůň. REPRO: CEFC

Nejprve k Sešívaným:

Předseda představenstva Jiří Šimáně podal ze dne na den demisi s tím, že ho ostatní nebrali vážně. Jiřímu Šímáněmu patří 40 % Slavie, je většinovým majitelem holdingu Unimex Group a provozuje leteckou společnost Travel Service. Zbylých 60 % Slavie koupila loni čínská firma CEFC. Zastupuje ji Jaroslav Tvrdík, který dříve finančně položil politickou stranu ČSSD a poté České aerolinie.

DESÍTKA.cz: Čtěte více o Slavii

Číňané koupili Slavii a teď se chystají na Eden

Bohemians i Slavia jsou pod kuratelou politiků

Fotbalová Slavia slaví 120 let

Rudá hvězda na prsou Slávistů patří komunistům z Číny

Slavii rozprodá soud?

Předseda Slavie Adam Řebíček se soudu nezbaví

Kdo ovládá Slavii a její peníze?

Úplatkář Řebíček a nečistý politik Řebíček vládnou Slavii

Weinert, Řebíček, Cabrnochová. Parta co nám krade peníze

Stadion v Edenu je bez peněz. O finance přijde i Praha 10

slavie-respekt201120-nahled

Slavia. REPRO: Respekt

Potom ke Klokanům:

Po dlouholetých tahanicích koupí pražský Magistrát stadion Bohemians u Botiče od firmy Bohemians Real, o níž není známo, kdo ji přesně vlastní, ale zainteresovaní lidé tuší, že má mnoho společného s velmi nevýhodným prodejem stadionu. Tělovýchovná jednota Bohemians v 90. letech minulého století se zbavila stadionu.

Jak k tomu tehdy došlo? Fotbalista Dalibor Lacina přichází hrát za Bohemku a v roce 1993 se mu podaří koupit fotbalový klub i se stadionem. Roku 1996 je prodává Pavlu Švarcovi. Ten z klubu během pár dalších let odsaje 56 milionů korun. Je za to souzen a dostane podmínku. Soudkyně podotýká, že jeho zpronevěru umožnila absolutní nečinnost představenstva, ve kterém zasedal tehdejší trenér Vlastimil Petržela, a dozorčí rady, v níž zasedal legendární hráč Antonín Panenka.

Bohemce tedy koupili Pražané její stadion za 121 milionů korun, ačkoliv ho sama před čtvrtstoletím prodala. 13 milionů doplatí fotbalový klub. Kolik bude stát nezbytná rekonstrukce vetchého hřiště, hlediště i zázemí, nikdo oficiálně nevyčíslil. Podle odhadů z minulých let to zaplatí majitel (tedy Magistrát) a odsaje z obecního účtu přibližně stejné peníze, jako za koupi stadionu. Lze tedy odhadnout, že každého Pražana vyjde eskapáda s vršovickými fotbalovými profesionály na dvě stě korun včetně kojenců a starců.

ČTĚTE VÍCE: Čachry s Bohemians

Jízdní řád pro stadion Bohemians je sestaven. Kdo vyhrál?

Nic není takové, jako se zdá

Radnice chce koupit stadion Bohemians. Proč?

Zítra chtějí zastupitelé koupit stadion Bohemians

Starosta: Definitivně uzavírám kauzu Ďolíček

Jak Bohemka o stadion přišla: Může za to zločin, Panenka a Petržela

Jsem fanoušek Bohemians a kdo je víc? REPRO: DESÍTKA.cz

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *