BMW

Volby rozhodnou, zda ODS bude v Praze 10 žít.

Občanská demokratická strana znovu založila v Praze 10 svoji buňku. Vede ji bývalý primátor, předseda Lékařské komory a přednosta gynekologicko-porodnické kliniky ve Vinohradské nemocnici Bohuslav Svoboda.

INFO: Bohuslav Svoboda v ODS a Bohuslav Svoboda na Wikipedii

ODS již v Praze 10 působila, dokonce byla baštou této politické strany v celostátním měřítku, ale potom se všechno zvrtlo a vedení strany buňku zrušilo a zbavilo se některých politiků. Teď se tedy vrací na regionální politickou scénu.

Připomeňme, že podle prohlášení celostátního vedení ODS se moc v Praze 10 koncentrovala do rukou lidí, kteří ji využívali čistě pro své obchodní účely a osobní prospěch. Jednalo se především o tyto politiky:

Tomáš Hrdlička – typický modrý kmotr, člověk v politickém zákulisí, o němž kolují legendy, kde a co si přikradl z veřejných peněz. Dnes je mimo politiku a zřejmě už i bez většího vlivu.

Milan Richter – zastával funkci starosty, místostarosty a naposledy zastupitele, který podporoval starostku estébačku Radmilu Kleslovou (ČSSD, ANO). On to byl, kdo domluvil ztrátu obecních peněz v případu Key Investments. Za primátora Pavla Béma (ODS) se stal pražským náměstkem pro kulturu, ale kvůli neschopnosti byl uklizen nazpátek do Prahy 10. Letos se svého mandátu zastupitele vzdal.

Bohumil Zoufalík – z řadového zastupitele byl vyzdvižen až na funkci starosty. Vyhazovu z ODS předešel tím, že ji sám opustil, přidal se k Janě Bobošíkové, potom prolétl několika podivnými politickými seskupeními a nakonec se prohlásil za nezávislého a jako takový podporoval Radmilu Kleslovou. Bojoval za vybudování nové radnice, proti čemuž vystoupilo místní referendum a na něm se spojila dnešní opozice reprezentovaná uskupením Vlasta. Dnes má Bohumil Zoufalík jako zastupitel na starosti územní rozvoj Prahy 10.

Bohumil Zoufalík obhajuje, proč místo cyklostezky vybudoval jen kousek asfaltové cesty okolo Hamerského rybníku. VIDEO: Kuba Turek

Boris Šťastný – dlouholetý poslanec v parlamentu si udělal jméno prvním návrhem zákona na omezení kuřáků, což je boj, který neskončil ani po dvou desítkách let. Šel na ruku celostátním kmotrům z ODS i ČSSD. Dnes už je mimo parlament.

Vladislav Lipovský – starosta, který sloužil spíš jako loutka. Občané o něm moc nevěděli až do té doby, kdy se provalilo, že to byl on, kdo podepsal peníze pro Key Investments. Musel se proto poroučet z ODS i zastupitelstva Prahy 10, ačkoliv architektem těchto finančních manipulací byl někdo jiný.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *