Když jsme před čtvrt rokem psali, že primátor Bohuslav Svoboda je u ODS na odstřel, měli jsme bohužel pravdu.

Klika modrých a oranžových kmotrů, které zastupují lidé z ODS a ČSSD, většinou z Prahy 10, se rozhodla se zbavit primátora právě v těchto dnech.

Gynekolog Bohuslav Svoboda jistě není žádný výlupek ctnosti, už kvůli tomu, že vůbec vstoupil do ODS, ale bylo vidět, že se aspoň trochu snažil o přívětivější tvář a lepší hospodaření na magistrátu.

To se zřejmě kmotrům znelíbilo v situaci, kdy Praha dostane méně ze státního rozpočtu, než bývala zvyklá. Šelmy si tedy nemohou urvat tolik masa, na kolik se těšily. Možná se i trochu poštěkaly mezi sebou. Ale to není na překážku, aby nadále spolupracovaly na vysávání veřejných peněz z našich soukromých kapes.

Když kmotři prohráli volby v Praze 10 i hlavním městě Praze, dali se dohromady proti vítězné TOP 09 a postavili před sebe o trochu přijatelnějšího Bohuslava Svobodu jako štít. Vzpomínáte na loňské demonstrace proti jeho instalaci na Magistrát?

Kdo zastupuje zájmy kmotrů z Prahy 10? Jsou to politici oranžoví i modří. Každý z nich má na krku nejeden finanční skandál a vzájemně se drží v klinči. Zřejmě je drží pod krkem i jejich chlebodárci.

Milan Richter (ODS, starosta Prahy 10), Boris Šťastný (ODS, předseda pražské organizace), Rudolf Blažek (ODS, náměstek ministra obrany), Petr Hulinský (ČSSD, předseda pražské organizace) a Karel Březina (ČSSD, náměstek primátora).

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *