radnice

Ondřej Křivka napojený na kauzu Dozimetr, získá od radnice Praha 10 skoro dva miliony korun. Jednomyslně to schválili radní (ODS, TOP-09, VLASTA).

PR agentura Media:list, jejímž je Ondřej Křivka jednatelem, dostala zakázku od radnice na informační kampaň pro občany ke stěhování radnice z vlastní budovy ve Vršovicích do pronajaté budovy ve Strašnicích.

To je náhodička, že to tak dobře vyšlo!

Soutěže o zakázku se mohl zúčastnit pouze omezený počet firem, které předem vybrala radnice. Kdyby zakázka dosáhla částky 2 miliony korun, musela by být ze zákona otevřená pro všechny. Jaká náhodička! celková vysoutěžená částka je 1 942 000 Kč bez daně z přidané hodnoty.

Piráti vyzvali již dvakrát starostu Martina Valoviče, aby smlouvu s Media:list vypověděl, ale jeho reakcí bylo pouze zaplacení právního posudku na smluvní podmínky z peněz občanů Prahy 10.

Rozsáhlá korupce v dopravním podniku

Korupční kauza Dozimetr se vyšetřuje od loňského roku, kdy policie zjistila rozsáhlou korupci bývalého náměstka primátora hlavního města Prahy Petra Hlubučka (STAN) a mnoha dalších lidí, kteří jsou obviněni v souvislosti s machinacemi okolo Dopravního podniku hlavního města Prahy.

Připomeňme, že když se objevila kauza Dozimetr v médiích, stala se záminkou k odvolání starostky Renaty Chmelové (Vlasta) a místostarosty Davida Kašpara (STAN), aniž by jim kdokoliv až dosud cokoliv dokázal. Iniciátorkou byla místostarostka Jana Komrsková (Piráti), která je teď zastupitelkou v Praze 10 a náměstkyní primátora Bohuslava Svobody (ODS).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *