Starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nezávislí pro Prahu 10) představuje nejdůležitější záměry politického hnutí, jehož je předsedou a zdaleka nejvýznamnějším členem, pro komunální volby: Chceme více míst v mateřských školách. Chceme čisté a opravené chodníky. Chceme bezpečné ulice. Chceme lepší parkování na Praze 10. Chceme podpořit sportování dětí. Chceme zelené Trojmezí. Chceme navázat na tradici vaření piva na Praze 10, a proto prosadíme zřízení malého pivovaru, který bude vařit pivo Vršovická 10.

Pěkné, sice poněkud jednoduché, určené především pro prosťáčky, kterým je jedno, kam utíkají jejich peníze ve velkém, ale budiž. Volební program musí být pro některé voliče zjednodušený až na dřeň, aby mu rozuměli.

Něco tady ale nehraje: Kolikpak let je Bohumil Zoufalík v nejvyšším vedení Prahy 10? Jako starosta a před tím jako místostarosta? Nejdřív za ODS, ze které byl vyhozen, protože ani tato strana už nebyla schopná krýt jeho neschopnost, potom za Suverenitu Jany Bobošíkové a teď ve vlastní pidi straně?

Na uvedené priority zvysoka kašlal, nikdy ho nezajímaly.

Chceme více míst v mateřských školách. Tak proč jste některé školky prodal a proč jste nestavěl další místa, když bylo jasné, že se rodí více dětí než dříve, a sociologové s několikaletým předstihem upozorňovali na nutnost zvětšení škol a školek?

Chceme čisté a opravené chodníky. To je výborný nápad. Proč jste je tedy nechal zchátrat a městští strážníci nechodí po chodnících a parkových cestičkách a nedávají pokutu každému pejskařovi, jehož pes kadí na asfalt nebo na trávu?

Chceme bezpečné ulice. My také. Vzpomenete si, kolik žádostí jste už dostal na kamerové systémy proti zlodějům, kolik návrhů na úpravu dopravního režimu na frekventovaných křižovatkách a v nebezpečných místech, kolik vysloveně nebezpečných cyklopruhů vede po hlavních ulicích…?

Chceme lepší parkování na Praze 10. Ano? Jak to chcete udělat?

Chceme podpořit sportování dětí. Sportovních klubů a organizovaného sportu je v Praze 10 dostatek. Máme pro vás návrh, pane starosto – nekupujte Bohemians ani Slavii a ušetřené stovky milionů korun investujte do desítek hřišť volně přístupných v celé městské části. Zbyde jistě na údržbu po další desítky let a děti si budou moci zahrát fotbálek, basket, honičku, nebo si jen tak zacvičit, když budou mít kde.

Chceme zelené Trojmezí. Zatím se vám to daří. Kellnerovi a Sekyrovi jste zatím bránil statečně. Hlodá v nás ovšem podezření, že to nebude zadarmo.

Chceme navázat na tradici vaření piva na Praze 10, a proto prosadíme zřízení malého pivovaru, který bude vařit pivo Vršovická 10. Cože? Radnice chce zřídit pivovar? Jestli jste si nevšiml, dva malé pivovary ve vašem posledním volebním období vznikly bez vašeho přičinění ze soukromých peněz a je to tak dobře.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *