V únoru se začne u soudu projednávat kausa Key Investments. Její zřejmá hlava Petr Sisák ml. a jeho pravá ruka právník Ivo Hala jsou stíháni na útěku. Trestní stíhání je vedeno zatím vůči celkem čtrnácti obviněným.

Případ Key Investments je důležitý pro Prahu 10 v tom, že bývalý starosta Milan Richter (ODS) u této společnosti uložil velké finance městské části, čili naše peníze. Buď byl tak hloupý, že obecní prostředky svěřil nedůvěryhodné firmě, nebo naopak tak vychytralý, a věděl, že peníze s velkou pravděpodobností zašantročí. To by měl vyjasnit soud. Ve stejné situaci se ocitly také Praha 13 kvůli starostovi Vodrážkovi (ODS), Praha 6 kvůli starostovi Chalupovi (ODS) a dalších několik měst a obcí pod vedením ODS.

Kausa Key Investments má podobné obsazení rolí hlavních aktérů jako kausa Via Chem, neboli majitel Spolchemie, a kausa Agrotec, neboli jedna z firem Babišova impéria Agrofert. V obou firmách už proběhly policejní razie a soudy se rozběhnou během pár dní.

Mafie: drsné, směšné, zločinné

Během několika let se před diváky odehrává, občas otevřeně na scéně, občas za oponou, divadelní představení s prvky hororu, nechtěného humoru, čiročiré hloupostí především mafiánského propletence od posledních pěšáků po prezidenta republiky. Vše v režii ODS za pomoci sociální demokracie, dozoru komunistů a při bohorovném přihlížení policistů a soudců.

Jede v tom ruský agent Klaus, prezidentský kancléř Weigl a centrální bankéř Holman, tři starostové z Klausovy klaky, kteří se během následujících pár let vypracovali na náměstka primátora, ministra životního prostředí a předsedu představenstva Dopravního podniku. Nechybí uplacené soudy, najatí policajti, podnikatel za hranou zákonapodivným právníkem a spousta pitoreskních zločinců jako stafáž.

Jde jenom o peníze

Viditelný je například trestný čin upřednostňování věřitelů. Klausův institut CEVRO dostal přednostně dlužné peníze, aniž by je dostali ostatní.

Na seznamu státních žalobců figurují takové trestné činy, jako úplatkářství, manipulace insolvencí, ovlivňování soudů  další. Manipulace směřovala ke zvýhodňování jedněch a poškozování druhých věřitelů. Soudce a jeho komplici zinscenovali úpadek a následné insolvenční řízení. Vše sloužilo k jedinému účelu – nezákonně získat peníze od firem, jednotlivců, obcí i státu. Jednoduše řečeno: všichni kradli velké peníze.

KEY INVESTMENTS na Desítka.cz

2018 Praha 13 vymohla své peníze od Key Investments

2017 Dalších 300 milionů korun pro Key Investments

2016 Sisák a Hala se dostali z vazby na milionovou kauci

2016 Sisák a Hala se ukázali policii

2016 Bývalý starosta Richter by se měl hodně bát

2014 ODS, KSČM a Zelení nechali 200 milion ve chřtánu

2014 Prachy v prachu. Nechal nám je sebrat Richter a jeho radní

2014 Praha 10 přijde o sto milionů korun

2013 Modří se navzájem odstavují od žlabu

2013 Richter se Zoufalíkem si prohodili starostování

2012 Weinert, Řebíček, Cabrnochová. Parta, co nám krade peníze.

2013 Cabrnochová: Nevím, kdo vám sebral 2000 Kč

2012 Stadion Eden je bez peněz

2012 Starosta Lipovský padl kvůli finančním machinacím

2011 Přijďte na zastupitelstvo kvůli prošustrovaným penězům

2011 Starosta vyhodil vašich dvě stě korun

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *