vinohradska-vodarna-004Krádež našich peněz dokončuje Petr Sisák. Propletenec firem okolo Key Investments nejprve uměle zkrachoval a teď po sobě zahlazuje stopy.

Okradená města Sokolov, Praha 6 a Praha 10 byla odstavená už i od poslední naděje, jak dostat aspo?? část svých peněz zpět. Občané Prahy 10 přišli o dvě stě milionů korun.

Kolik by za to bylo postaveno mateřských školek, nebo kolik kilometrů chodníků opraveno…?

Stále jasněji se ukazuje, že právě Petr Sisák je architektem gigantické krádeže veřejných peněz a zastupitelé Prahy 10 z ODS, KSČM a Zelených, jsou jen jeho poskoci. Týká se to s největší pravděpodobností Milana Richtera (ex starosta), Bohumila Zoufalíka (starosta), Vladislava Lipovského (ex starosta), Antonína Weinerta (šéf kontroly), Ivany Cabrnochové (místostarostka) a jistě i dalších.

Radnice byly vytlačeny z věřitelského výboru

Klíčová firma Via Chem, která má zřejmě ještě nějaké jmění, které by se dalo rozdělit mezi věřitele, je nově ovládána třemi firmami z okolí Petra Sisáka.

Městské části Praha 6, Praha 10 a město Sokolov již nemohou rozhodovat o společnosti Via Chem Group. Z věřitelského výboru je vytlačily na začátku června firmy spojené s Petrem Sisákem. Vytasily se z ničeho nic s údajnými dluhy, které mají u Via Chem.

Sarpent má prý dluh u Via Chem celkem 331 milionů korun, tedy fakticky její majitel a thajský boxer Tomáš Machotka. Boxer je při tom nejenom Sisákův dobrý přítel, ale jeho firma má sídlo v kanceláři Sisákova advokáta Iva Haly, jehož je zárove?? Sisák zaměstnancem.

Taliatella Belgique údajně vlastní dluhopisy Via Chem v ceně 341 milionů korun. Tato belgická firma je měla nakoupit v roce 2013, když už byla kausa Key Investments zcela veřejná a bylo jasné, že nikdo od ní už žádné peníze neuvidí. Belgičan Bert Stiers, který za firmu v Česku jedná, má k Sisákovi také velmi blízko. Byl na výplatní listině společnost BCD CZ, která se starala o likvidaci jedů ve Spolaně, která dlouho Via Chemu patřila a z níž Sisák vytáhl obrovské peníze. Lidé v jeho okolí později vykradli CS Fondy a První Slezskou banku. Nevyjasněnou roli v tom hrál i Petr Sisák.

Baltis Investment je maďarská firma založená až vloni kyperskou společností Attain Holdings. Její vlastník není známý, ale jedná za ní Hubert Müller. Tento advokát ze Znojma často spolupracoval s insolvenční správkyní Vladimírou Jechovou-Vápeníkovou a místo ní připravoval některé insolvenční materiály Via Chemu.

Věřitelský výbor je během insolvenčního řízení nejdůležitější orgán, který rozhoduje o průběhu celého procesu. Radnice z něho vypadly a už se do něho téměř jistě nevrátí.

Další dva klíčoví lidé, kteří mohou zasáhnout do vývoje okolo Via Chem, jsou jihočeský soudce Miroslav Veselý a insolvenční správkyně Vladimíra Jechová-Vápeníková. Oba dva již dříve označily za podjaté všechny tři radnice. Je tedy jasné, že jim na ruku nepůjdou.

Richterova chytrá krádež nebo hloupá náhoda?

Ačkoliv právní a ekonomické tance okolo stamilionů korun z veřejných financí vypadají složitě, jedná se v zásadě o jednoduchý zločin. Radnice investovaly peníze svých občanů do rizikových finančních nástrojů.

Ještě jednodušeji řečeno: Milan Richter a spol. vzal naše peníze a strčil je do rukou Petru Sisákovi. Zda to bylo z hlouposti (o tom redakce DESÍTKA.cz silně pochybuje), nebo to byl promyšlený čin, jak rozkrást veřejné prostředky (redakce DESÍTKA.cz pochybuje, že to bylo zadarmo), je nakonec jedno. Prachy jsou v prachu! Každý z nás přišel o dva tisíce korun.

Key Investments na DESÍTKA.cz:

2016 Sisák a Hala se ukázali policii

2016 Bývalý starosta Richter by se měl hodně bát

2014 ODS, KSČM a Zelení nechali 200 milion ve chřtánu

2014 Prachy v prachu. Nechal nám je sebrat Richter a jeho radní

2014 Praha 10 přijde o sto milionů korun

2013 Modří se navzájem odstavují od žlabu

2013 Richter se Zoufalíkem si prohodili starostování

2012 Weinert, ??ebíček, Cabrnochová. Parta, co nám krade peníze.

2013 Cabrnochová: Nevím, kdo vám sebral 2000 Kč

2012 Stadion Eden je bez peněz

2012 Starosta Lipovský padl kvůli finančním machinacím

2011 Starosta vyhodil vašich dvě stě korun

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *