sýr

Dvě pobočky světového řetězce dietetických poraden Naturhouse působí v Praze 10. Kvůli snadné dostupnosti pro zákaznice a zákazníky sídlí ve vršovickém nákupním centru Eden a ve štěrboholském Europarku. Nabízejí asistenci při hubnutí – zadarmo poradí, sestaví jídelníček a doporučí životní režim. Koupit si u nich můžete koktejly na hubnutí a další přírodní produkty pod značkou Naturhouse.

Obě výživové poradny v Praze 10 patří do obrovské sítě stejných služeb na celém světě. Jen v hlavním městě Praze je jich čtrnáct, v každém kraji jsou další a celkem jsou rozmístěné ve čtyř desítkách států.

Například výživový poradce Brno eviduje dvě poradny a výživový poradce Ostrava nabízí také dvě poradny přímo ve městě a další čtyři na severní Moravě.

INFO: Naturhouse

Jak zhubnout, zůstat štíhlá a zdravá?

Do výživových poraden přicházejí především ženy, ale rady si mohou hodit i mužům. V motivaci k hubnutí hraje velkou roli estetická stránka (štíhlé jsme hezké!), důležité je ovšem také zdraví (tělo bez zbytečných tuků tolik nezatěžuje klouby a páteř) a celková pohoda (štíhlí lidé se lépe pohybují, sportují a užívají života).

Hubnout je potřeba s rozmyslem a hlavně následně udržet dosaženou váhu. Bylo by zbytečné shodit pár kilo navíc a za pár dní či týdnů je zase nabrat zpět.

Spousta žen se snaží přebytečné kilogramy shodit drsným cvičením, odpírání jídla, nebo dokonce různými nezdravými dietami. Někomu se díky tomu zhubnout podaří, ale bez dlouhodobé podpory zase rychle přibere.

Zásadní vliv má totiž správně sestavený jídelníček. Důležitý je individuální přístup, protože co funguje na jednoho, nemusí fungovat u jiného. Jediná dieta, i kdyby byla sebelepší, nemůže pomoci všem. Každý jsme přece jinak velký, silný, pracovitý, lenošivý, jinak se hýbeme a jiným způsobem pracujeme, důležité je také trávení volného času a dokonce i psychické rozpoložení během dne.

 

Odborníci z výživové poradny Naturhouse připravují individuální jídelníčky pomocí přístrojové bioimpedanční analýzy. Při tom si spolu s klienty nejčastěji kladou čtyři otázky:

Jak rychle zhubnout?

Rychle zhubnout je abstraktní pojem, který často nikam nevede. Je lepší stanovit přesnější cíl – kolik kilogramů potřebujeme zhubnout, do kdy se jich zbavíme a jak tento plán měsíc po měsíci plníme. Dietolog při tom musí brát v potaz zdravotní stav klienta.

Jak zhubnout břicho?

Větším břichem se trápí mnoho žen. Obecně platí, že na to je vhodné jíst pravidelně v menších porcích pětkrát až šestkrát denně. Výživový specialista doporučí, co a kdy jíst.

Jak zhubnout stehna?

Velká stehna se nelíbí nejedné ženě. Proto hledají roztodivné diety na internetu, nebo rovnou hladoví. To však vede nejen k úbytky tukové tkáně, ale také svalové hmoty. Svaly jsou při tom velice důležité během hubnutí. Hladové tělo totiž automaticky šetří energii, kde může, a ukládat každou kalorii do tukových polštářů. Ty pak využívá jako zásobárnu na horší časy. Náš organismus se to tak naučil mnoha stovkami tisíc let, abychom přežili, když nebude co jíst.

Co s tím? Stehna nejlépe vytvarujeme cvičením a správnou stravou. Stehenní svaly se protahují, rozcvičují a formují mnoha cviky, z nichž nejznámější jsou různé variace dřepů a v posilovně tak zvané leg press.

Jak zhubnout zadeček?

V oblasti hýždí (zadku) se ženám ukládá podkožní tuk daleko více než mužům (ti mívají spíš problémy s břichem) a může je hodně potrápit. Dostat tuk z těchto míst je obtížné a trvá to dlouho. Pokud
chcete formovat své pozadí, nezbývá vám nic jiného, než pravidelně a správně cvičit. S tím samozřejmě souvisí i vhodná strava, abyste to fyzicky vydržela, ale zároveň po cvičení nenabírala kila, která shodíte.

Začněte na rotopedu nebo běhacím pásu, pokračujete dřepy, shyby a kliky. Vzhledem k tomu, že se snažíte shodit, tedy ne získat svalovou hmotu, udržujte nižší intenzitu pohybu. Ideální je zkombinovat návštěvu výživového poradce a konzultace od profesionálního trenéra ve fitcentru. Každý z nich vás nasměruje ke stejnému cíli z jiné strany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *