broskvonova-noc-m Miliardáře Petra Sisáka propustil z vazby na kauci státní zástupce Adam Borgula z pražského vrchního státního zastupitelství. Následovat by měl Sisákův advokát a komplic v jednom Ivan Hala.

Oba jsou stíháni kvůli zmanipulovanému insolvenčnímu řízení v souvislosti s krachem společnosti Via Chem. S Prahou 10 to souvisí přes kauzu Key Investment, ve které tehdejší starostové Lipovský a Richter (oba ODS) nechali Sisáka vykrást stovky milionů obecních korun. Zda to udělali záměrně, nebo vlastní hloupostí, není dodnes známo. Kauza ještě nebyla odsouzena a viníci nenastoupili trest.

Sisák i Vala byli umístěni do vazební věznice v Hradci Králové. Jejich advokáti nabízeli kauci ve výši 15 milionů korun. Zda nakonec šlo o tuto částku, státní zástupce dosud nepotvrdil.

<%ZZ37_heureka_kosmetika%>

V kauze Via Chem Group vznesli policisté obvinění ze zvýhodnění a poškození věřitele, způsobení úpadku, zasahování do nezávislosti soudu, podvodu, praní špinavých peněz, pletich při insolvenčním řízení, podplácení, přijetí úplatku a účasti v organizovaném gangu.

Případ šetřila protikorupční policie v Praze. Státní zástupce Adam Borgula ale nechal na začátku dubna převést vyšetřování na královéhradecké krajské policejní ředitelství. Oficiální zdůvodnění zní, že protikorupční policisté dělali chyby. Spíš ale šlo o strach nebo dokonce důvodné podezření, že jsou spojeni se Sisákem.

Petr Sisák je miliardář, který se majetku domohl jako gauner. Za vytunelování První slezské banky byl odsouzen k podmíněnému trestu. Je podezřelý, že se podílel na celé řadě dalších hospodářských zločinů, jako vytunelování  C.S. fondů, vytunelování Key Investments, vytunelování Zbrojovky Brno, vyvedení finančních prostředků z Podpůrného rolnického a lesnického fondu.

Key Investment na DESÍTKA.cz

2016 Sisák a Hala se ukázali policii

2016 Bývalý starosta Richter by se měl hodně bát

2014 ODS, KSČM a Zelení nechali 200 milion ve chřtánu

2014 Prachy v prachu. Nechal nám je sebrat Richter a jeho radní

2014 Praha 10 přijde o sto milionů korun

2013 Modří se navzájem odstavují od žlabu

2013 Richter se Zoufalíkem si prohodili starostování

2012 Weinert, ??ebíček, Cabrnochová. Parta, co nám krade peníze.

2013 Cabrnochová: Nevím, kdo vám sebral 2000 Kč

2012 Stadion Eden je bez peněz

2012 Starosta Lipovský padl kvůli finančním machinacím

2011 Starosta vyhodil vašich dvě stě korun

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *