Známá politička Jana Bobošíková se ukáže svým voličům na demonstraci proti legálně zvolené vládě. Jana Bobošíková kandiduje do senátu za Prahu 10 a zároveň chce být pražskou primátorkou.

Bývalá svazačka a moderátorka má za sebou neúspěšný komunistický útok na prezidentské křeslo, pár dní byla směšnou ředitelkou zpravodajství České televize a jedno volební období byla poslankyní Evropského parlamentu.

Politická strana poněkud obskurně nazvaná Suverenita – blok Jany Bobošíkové bude demonstrovat 7. října v 17 hodin na Palackého náměstí.

„Na prostranství mezi ministerstvy zdravotnictví a práce a sociálních věcí, která obě vedou Schwarzenbergovi muži, připravujeme protest pod názvem: STOP smrtícím plánům TOP,“ prohlásila na tiskové konferenci manažerka Suverenity Jana Volfová.

Není obvyklé, aby politická strana demonstrovala proti politice. Od změny jsou volby a otočit kormidlo politického směřování lze jedině jejich pomocí. Pokud ovšem nepočítáme s převraty a revolucemi. Demonstrace jsou vyhrazeny nespokojeným občanům a stávky odborům.

„Nechceme nečinně přihlížet tomu, jak politici TOP 09 chystají prodej historických památek a destrukci sociálního a zdravotního systému ČR,“ vysvětlovala na tiskové konferenci její pobočnice Jana Volfová.

Připomeňme, že zmíněná Jana Volfová byla dříve pobočnicí socialistického premiéra Zemana, členkou České strany sociálně demokratické, poté se neúspěšně pokusila založit vlastní stranu a nakonec zakotvila v náručí Jany Bobošíkové.

K Bobošíkové široké hrudi se může přivinout kdekterý uvadající květ české politiky. Třeba Pavla Topolánková, nebo Petr Hannig.

Levicový populismus non plus ultra

Politická strana Suverenita i sama Jana Bobošíková jsou populističtí levičáci bez uceleného programu. Tu něco zkritizují, tam kopnou politické odpůrce pod stolem do kotníku, jindy jen tak blábolí. Do seriozní levice, která by nabízela komplexní řešení, mají velmi daleko.

Jejich voliči se rekrutují především z málo vzdělaných vrstev. Voličská základna obsahuje především starší lidi, důchodce a především protestní hlasy. Mnoho příznivců Suverenity a Jany Bobošíkové odpadlo v minulosti od komunistů, levého křídla České strany sociálně demokratické a ultrapravičáků nacionálního ražení.

Janu Bobošíkovou i její stranu podporuje prezident republiy Václav Klaus a jeho hradní aparát.

Bobošíkové hesla připomínají proklamace Miloše Zemana o spálené zemi v době tak zvané opoziční smlouvy s Václavem Klausem a tedy paktu ČSSD s ODS, který rozjel korupci v tomto státě ve velkém. Jana Bobošíková by ráda zabránil Likvidaci České republiky a Ponižování lidí. Co tím má přesně na mysli, není známo.

Jak Volfová si myslí, že na demonstraci přijedou autobusy příznivců Suverenity z celé republiky. Mimo jiné se prý zúčastní i členové Svazu důchodců.

… u vás bijete černochy

Hymnou demonstrace má být vtipná politická píseň Český lid pod bičem
Schwarzenberga žil na melodii tradicionálu Černý muž.

Jana Bobošíková chystá na Palackého náměstí přivést živé osly Karla a Miroslava. Zřejmě si myslí, že vtipně naráží na současnou politickou garnituru. Suverenitě se nelíbí plány TOP 09 především ministra zahraničí Karla Schwarzenberga a ministra zdravotnictví Leoše Hegera.

„Když slyším ministra zahraničí, kterak se chystá prodat historické paláce naší země, tak to já považuji za útok na českou státnost,“ uvedla Jana Bobošíková a dodala: „Návrh ministra zdravotnictví platit za amalgamové plomby je zásahem do Ústavy.“

Jana Bobošíková. FOTO: David Sedlecký – Wikimedia

DESÍTKA.cz:

VIDEO Kdo je Jana Bobošíková?

Bobošíková vypudila poslední tři staré lidické ženy

Volební neúspěch Jany Bobošíkové zlikvidoval reklamní agenturu Redam

Bobošíková si umanula, že bude prezidentkou

Kdo chce být senátorem za Prahu 10?

Koho nevolit za senátora Prahy 10?

Zajděte na show Jana Bobošíkové

Jak, kde, kdy a kdo volí prezidenta?

ODS vstává z mrtvých v Praze 10

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *