Co máte v seznamu novoročních předsevzetí napsáno tentokrát? Chcete trávit více času se svými blízkými, zlepšit svou kondičku, občas vyrazit do přírody, méně se stresovat nebo přidávat na svůj Instagram víc cool fotky? Ale zvládnete to vše v následujícím roce splnit? Zkuste „all in one“. Zkuste paddleboard!

Padl, co?

Jen tak položit prkno na klidnou hladinu vody, vzpřímeně si stoupnout nebo se pohodlně usadit a pádlovat. Pádlovat od všeho ruchu na veřejné pláži. Pádlovat na malý ostrůvek uprostřed jezera. Pádlovat za obzor.

Pádlovat na paddleboardu. Na prkně, které je větší než surf, a tak skvěle drží balanc. Na prkně nafukovacím, které drží svůj tvar a vždy ho jednoduše sbalíte do auta. Pádlujte pádlem. Pádlem, které si vždy nastavíte na svou výšku, ať už chcete stát, klečet, klidně i ležet.

Anebo nepádlujte. Uvelebte se, rozhlížejte se po krajině a povídejte s přáteli. Tak tohle, tohle je SUP (Stand Up Paddle) neboli paddleboard.

Paddleboarding na rakouském jezeru Wolfgangsee. FOTO: Kärnten Werbung

To zvládne i Žeryk

Zvládnu to upádlovat? Nespadnu hned do vody? A je to vůbec pro mě? Jasně, že je. SUP je pro každého. I pro vašeho psa. Samozřejmě pokud ho vezmete „na palubu“ s vámi. Ten se od hladiny odstrčit nedokáže, všichni ostatní však ano.

I ti nejmenší. Nebojte se, po pár jízdách už z paddleboardu hned tak nespadnete. Leda, že by vás někdo popostrčil. Ale vestu vždy s sebou! Nafukovací paddleboard je také skladný a vejde se jich do kufru auta hned několik. I se svačinou. Tu si pak na SUP jednoduše připevníte a až vám začne kručet v břiše, budete bez obav.

Dát si do těla

Ruce vás po projížďce bolet budou, o tom žádná. Na paddleboardu však nezapojujete jen ruce, i když ty bolí nejvíce, ale i břišní, lýtkové a zádové svalstvo. Pravidelné tréninky na SUPu tak zpevní celé vaše tělo.

Všichni ze začátku vypadají trošku vtipně, když se na pohupujícím paddleboardu snaží udržet balanc. To se však brzy zlepší, udržíte rovnováhu a naučíte se zkoordinovat vaše tělo, SUP a pádlo.  Za chvíli se přistihnete, jak pádlujete na jedné noze nebo se stavíte na hlavu.

Do vln

Zkušenější z poklidných rybníků zabrousí i do divokých vod. Sjet na paddleboardu řeku? Žádný problém! Chytit vlnu na SUPu v rozbouřeném oceánu? Zážitek zaručen. Nafukovací paddleboard můžete mít s sebou u každé vody. Od rybníčku po oceán. Vždy si tak užít skvělou zábavu i trochu adrenalinu.

Paddleboarding. FOTO: Mysticstore

Nejen pádlovat

Bojíte se, že vás to ustavičné pádlování omrzí? SUP lze využít i jinak. Co takhle meditovat uprostřed jezera, opalovat se daleko od všech namačkaných lehátek, zacvičit si jógu na klidné vodní hladině? Paddleboard lze využít mnoha způsoby. Už nevíte jak? Vydejte se rybařit.

Jdete do toho?

A tak proč si letos neudělat radost. Dlouhé seznamy předsevzetí většinou stejně skončí po týdnu v koši. Napište si jen jednu věc. Tu která vás bude bavit, sbližovat i posouvat dál. Paddleboard.

TIP: Na stránkách www.mysticstore.cz máte až do konce roku 2019 po zadání kódu „DOPRAVA“ každou objednávku bez poštovného!

Čtěte o dalších boardových sportech: 

Nejčastější dotazy ke kiteboardingu

Drak na kitování se pouští celý rok

Neseďte doma a zkuste adrenalin na vodě

Novoroční předsevzetí s paddleboardem

Proč začít s paddleboardingem

Cestujeme s paddleboardem

Jak vybrat wakeboard pro začátečníka?

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *