TOP 09 a ODS


Sociálně konzervativní Občanská demokratická strana se v Praze 10 spojila do volební koalice s liberální stranou TOP 09.

Středoví a pravicoví voliči v Praze 10 mohou být rádi, ale jistě by v jejich rozhodování měla hrát roli opatrná skepse. Obě strany mají v Praze 10 za sebou skandály, zlodějny, spolupráci s populisty a rovnou i zloději. Část jejich vedoucích členů dodnes ovládají modří kmotři neboli političtí podnikatelé v čele s Tomášem Hrdličkou.

ODS má temnou minulost

Připomeňme, že ODS dlouhá desetiletí ovládala Prahu 10 a suverénně vítězila v každých komunálních volbách. Jenže nakonec z toho vylezl starosta Milan Richter, prošustrované peníze v Key Investments a konečně taková ztráta důvěry veřejnosti, že pražský šéf ODS Bohuslav Svoboda roku 2014 celou organizaci Praha 10 zrušil a vyloučil členstvo ze strany.

Teprve v minulých volbách se ODS vrátila do zdejší komunální politiky v koalici s lokáním slepencem VLASTA (lidovci, Les a místní patrioti) a Piráty. Zdá se, že tato radnice pracuje bez skandálů.

Předsedou ODS v Praze 10 je architekt Martin Valovič (59 let).

TOP 09 se ušpinila s Babišem

TOP 09 má v Praze 10 daleko kratší historii než ODS, ale je v ní hodně špíny. Především z doby, kdy nenechala padnout starostku estébačku Radmilu Kleslovou a spolupracovala Babišovým ANO. Tehdy byla Praha 10 označována za Zátoku sviní.

Předsedou TOP 09 v Praze 10 je Tomáš Pek.

Co znamená v Praze 10 průmysl? Už skoro nic

Oficiální zpráva obou stran zní: „ODS a TOP 09 v těchto dnech uzavřely memorandum o spolupráci pro nadcházející volby do zastupitelstva Městské části Praha 10. V současné době probíhají jednání o koaliční smlouvě a diskutuje se také detailní podoba programu nové koalice.“

Konkrétní program, jména i důležité akce ovšem stále chybí. Veřejnost o nich neví zhola nic.

Dodejme, že obě strany podcenily symboliku, když podepisovaly spolupráci. Nad nimi visí známá reklama na patentky firmy Koh-i-noor. Jenže průmyslové časy jsou dávno pryč! Letos tato značka opouští Prahu 10, továrna ve Vršovicích je prodaná a na jejím místě bude postaven bytový komplex.

INFO: Pravá Desítka a TOP 09 Praha 10

Comments

  1. Pingback: Desítka.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *