ODS Zahradní Město

ODS v Praze 10 podrazila svého partnera VLASTU krátce před volbami. Domluvila se s Piráty, TOP 09 a ANO, aby společně odvolaly starostku Renatu Chmelovou.

Právě Renata Chmelová nesla étos boje proti modrým a oranžovým kmotrům, kteří dlouhá léta ovládali politické strana v Praze 10, a proti Andreji Babišovi, jehož zájmy v Praze 10 zastupovala starostka estébačka Radmila Kleslová.

Kandidátku ODS do komunálních voleb vede dosavadní místostarosta Martin Valovič. ODS přibrala do party TOP 09 a pojmenovala toto spojení Spolu.

Drážní promenáda Strašnice
ODS a TOP 09 podporuje cyklodopravu. Hurá! REPRO: DESÍTKA.cz

Ve volebních tiskovinách slibuje ODS mnohé věci, které jsou v běhu, a současné vedení radnice na ně nebude mít příliš vliv. Posuďte sami:

Navýšíme kapacitu základních škol. Nezapomeňme, že právě ODS v minulosti kašlala na demografické předpovědi a za její vlády došlo k největšímu převisu poptávky po místech v základních školách a mateřských školkách! Že za její vlády byla uzavřena ikonická budova Nová strašnická škola u metra Strašnice.

Teprve dosluhující koalice začala rekonstruovat a rozšiřovat školská zařízení. Rozběhla i rekonstrukci Nové strašnické školy.

Poliklinice Malešice vrátíme pohotovost. Pamatujme, že ODS v koalici s Vlastou a dalšími stranami zrušila pohotovostní lékařskou službu na poliklinice Malešice. Teď by jí tam chtěla vrátit.

Při tom je to populistická pitomost. Daleko lepší pohotovost je o dva kilometry nebo o tři stanice autobusu dál ve Vinohradské nemocnici. Provozuje ji tam stát. Dvě pohotovosti vedle sebe je zbytečný přepych. Praha 10 si to uvědomila, když ODS v koalici zjistila, že pohotovost platí ze svých daní právě občané Prahy 10 a je to výjimka v celém hlavním městě. Ostatní městské části nic takového neprovozovaly a neprovozují.

ODS Zahradní Město
ODS postavila billboard na tradičním místě v parčíku Slunečnice na Zahradním Městě. FOTO: Kuba Turek

Parkování ve Strašnicích a Záběhlicích zlepšíme díky výstavbě parkovacích domů. Rada Prahy 10 tento záměr schválila již v tomto roce.

Uděláme pořádek v problematických lokalitách. Proboha! ODS vládne Praze 10 s přestávkami několik desítek let. Nechala tedy zchátrat spoustu veřejných míst. Parky zarostly, bezdomovci ovládli Skalku, břehy Botiče, část Trojmezí, bývalé nádraží Strašnice a další místa. Navíc poslední čtyři roky vládla ODS v koalici s Piráty a Vlastou, které veřejně deklarovaly zájem o veřejný prostor.

Barču opravíme. A hlavně ji nedáme. Stejná písnička! Proč ODS na tento legendární kulturní dům kašlala tak dlouho?

Okolí stanice metra Strašnická prokoukne. Znovu! Proč ODS nechala dojít prostor okolo nejdůležitější stanice metra v Praze 10 do stavu, ve kterém je teď?

ODS a TOP 09
Společně vytvoříme lepší Prahu 10. Opravdu? REPRO: DESÍTKA.cz

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *