dobrovolníci

Staronovou koalici pro Prahu 10 oznámili staří známí. Do podzimních komunálních voleb jdou spolu VLASTA (lokální spolek) a STAN (celostátní politická strana starostů a nezávislých). Podporují je KDU-ČSL (celostátní politická strana) a Desítka pro domácí (lokální politická strana zaměřená na sport).

Tato koalice právě vládne. Chtěla by pokračovat nadále.

Velký problém má ve svém čele, protože starostka a vůdkyně Vlasty Renata Chmelová je zároveň senátorkou. Jak zvládá dvě špičkové funkce, je nám záhadou.

Hodnotit dosavadní práci koalice na radnici není jednoduché. Za jejího vládnutí v Praze 10 se obec zadlužila. Onen dluh byl ovšem vlastně vnitřní, který způsobili předchůdci ODS za starostování Milana Richtera a poté ANO za starostování Radmily Kleslové. Vlasta a STAN ho pouze vynesly na světlo.

V poslední době se nedělají velké infrastrukturní projekty. Je to spíše dobře nebo spíše špatně? Vlasta se soustředí na drobnosti, jako jsou parky, sousedské bydlení, dětská hřiště a životní prostředí.

Naopak se budují a opravují školky a školy. Poslední akcí tohoto druhy bylo zahájení rekonstrukce nové strašnické školy.

Největším soupeřem Vlasty bude v letošních volbách ODS. Obě stany jsou v současné vládní koalici a zdá se, že dosud nepřipustily žádný skandál. To je pro Prahu 10 dobrá zpráva.

Vlasta pořádá setkání s občany v sobotu 18. června 9-12 hodin na Kubánském náměstí a 15-18 hodin v parku Malinová – Chrpová na Zahradním Městě,

VOLBY 2022 na Desítka.cz:

ODS se spojila s TOP 09 do příštích voleb

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *