Populární potok Botič protékající Prahou 10 má v metropoli výsadní postavení. Vedle Vltavy je nejdelším tokem hlavního města. Průběžně doplňujeme aktuální videa, fotogalerii a zprávy z Botiče.

31. prosince: 

5. listopadu: Dojmy z roku na koloběžkách podél Botiče:

13. listopadu: Cyklostezka přes hráz Hostivařské přehrady je uzavřena. Staví se tam bezpečnostní přeliv. Přístup na cyklostezku po pravém břehu přehrady je komplikovaný strmým lesem, ale za to je chodník nevídaně prázdný. Cyklistům se nepletou pod kola psi, děti a zmatení chodci.

15. září: Letošní koupací sezona na Hostivařské přehradě skončila. Přestalo se vybírat vstupné na Hlavní i nudistickou pláž. Nadále se platí za využití hřišť. Koupací molo u cyklostezky je zdarma otevřené celoročně, ale voda už je na koupání studená.

7. září: Plánované vodácké splutí Botiče známé jako Rio Botičo se letos neuskuteční. Brání tomu stavba bezpečnostního přelivu na Hostivařské přehradě.

4. srpna: Nad Záběhlicemi a Košíkem se vyklenula překrásná duha.

8. července: Botič v Nuslích dosáhl 2. stupně povodňové aktivity po prudkém dešti okolo sedmé hodiny večer. V deset hodin večer se vrátil do svého koryta.

Podívejte se na křižovatku ulic Práčská, Sněženková a Topolová v největším dešti:

25. května: Hladina Botiče se znovu zvedla. Podívejte se na vysoké hlinité břehy mezi jezem Marcela a Práčským zámečkem.

@horydolyzačátek léta na Botiči ##botic ##desitkacz ##praha10 ##prague ##creek ##stream ##horydolycernejles♬ původní zvuk – Kuba Turek

20. května: Botičem tečou 4 kubické metry vody za vteřinu. Vypouští je Hostivařská přehrada. Je to stejné vody, jako když se na podzim splouvá Rio Botičo na kajacích a kanoích. Na videu je vidět úsek z Práčů   do Záběhlic.

18. května: Mostek u Zahradnictví v Práčích.

Botič. Koloběžkářka se dívá na potok z mostku u zahradnictví v Práčích. FOTO: Kuba Turek
Botič meandruje v hlubokém korytě z Práčů do Záběhlic. FOTO: Kuba Turek

17. května: Záběhlický jez se dá splout na lodích. Vody teče po deštích hodně.

Záběhlický jez u Záběhlického zámku na Botiči. Voda přetéká přes korunu. FOTO: Kuba Turek

7. dubna: V Praze sněží. Údolí Botiče v Záběhlicích se zahalilo do sněhové peřiny.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Horydoly (@horydoly)

18. ledna: Klidný Botič vtéká do laguny v horní části Hostivařské přehrady.

16. ledna: Parkové cesty a stezky podél Botiče od Hostivařské přehrady až k ústí do Vltavy pod Vyšehradem jsou na cyklistiku velmi nebezpečné. Rychle a nepřehledně se střídají úseky sněhu, po kterém se dá jet bez potíží, ledu, který je už zdálky vidět, a namrzlého asfaltu, o jehož vlastnostech neví cyklista nic do okamžiku, než na něj najede. Kolo se může se smeknout a uklouznout, stejně jako dobře držet na uklizeném povrchu.

Na kole v zimě. FOTO: Kuba Turek

10. ledna: Historický sad Třešňovka má 40 nových okrasných třešní v ulici Na Chodovci. Jedná se o růžově kvetoucí okrasné druhy, které na podzim vybarvují listí i plody do pestrých odstínů červené.

Botič: 2020 – 2019 – 2018 – 2017 – 2015

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *