Botič led Hamr

Populární potok Botič protékající Prahou 10 má v metropoli výsadní postavení. Vedle Vltavy je nejdelším tokem hlavního města. Průběžně doplňujeme aktuální videa, fotogalerii a zprávy z Botiče.

28. prosince: Hostivařská přehrada vypouští do koryta Botiče velké množství vody. Zhruba dvakrát tolik, než při tradičních podzimních vodáckých akcích! Splutí je tedy možné jen pro zvlášť zkušené skupiny vodáků. Upozorňujeme především na tři stupně, pod kterými se tvoří obrovské válce – jez Marcela, stupeň Seřadiště a stupeň Grébovka. Kratší lodě by měly bezpodmínečně přenášet. Nenápadný, ale nebezpečný je teď také první stupeň pod Jižní spojkou. Po výjezdy ze zatáčky, kde končí přírodní břehy, se voda valí v navigaci, stále zrychluje a pod nízkým stupněm vytváří dlouhý válec, který kratší kajaky jen stěží prorazí. Voda se vrací podél šikmých betonových stěn pod jez a bez pomoci házečky ze břehu není možné se zpod jezu dostat.

17. prosince: Cyklostezka podél Botiče pod Nuselským mostem je po skoro roce znovu průjezdná.

29. listopadu: Na Botiči napadl sníh.

Botič
Zasněžený Botič v ulici Na Vinným potokem. FOTO: Kuba Turek

1. listopadu: Havarijní oprava opevnění břehů Botiče probíhá mezi ulicí Na Folimance a Sekaninova a železničním mostem. Práce na opravách se plánují do prosince. Čtěte podrobnosti.

Botič
Poškozené koryto Botiče u Folimanky. FOTO: hl.m. Praha

5. května: Cyklostezka podél Botiče v Nuslích je bez náhrady a do odvolání uzavřena.

3. března: Hladina Botiče se zvedla na úroveň vhodnou ke splutí na kajaku nebo kanoi. Dá se plout ze staré Hostivaře do Nuslí.

Botič Záběhlice
Botič teče skrze Záběhlice pod mostem u zahrádkářské kolonie. FOTO: Kuba Turek

1. března: Podél Botiče táboří po celý rok osoby bez domova. Novinkou je, že stan bezdomovců se přesunul od skrytých míst u potoka na veřejně viditelné místo u bývalého školního hřiště proti speciální škole v Záběhlicích. Policie zatím nezasahuje.

stan bezdomovci Záběhlice
Bezdomovecký stan stojí proti Záběhlické škole. FOTO: Kuba Turek

19. února: Hladina v Botiči nastoupala, že se dá splout od Záběhlic do Nuslí.

Botič
Botič teče v Michli. FOTO: Kuba Turek

Botič: 2022 – 2021 – 2020 – 2019 – 2018 – 2017 – 2015

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *