SPD Tomia Okamury těsně před Velikonocemi vyloučilo ze svých řad místopředsedu pražské buňky Roberta Vašíčka. Server Neovlivní.cz s ním vydal rozhovor o poměrech v této politické straně.

Dvě otázky se konkrétně týkají Prahy 10:

Kdo fakticky řídí SPD?

Podle stanov řídí hnutí SPD jeho předseda Tomio Okamura. Ve skutečnosti po Praze chodí pan Jan Čížek a vypráví, že ovládá Tomia Okamuru. Je dost zvláštní, že to říkala veřejně po svém vyloučení řada dalších členů hnutí SPD, například poslanec Lubomír Volný. Je mi znám případ vyloučeného místopředsedy regionálního klubu SPD Plzeňského kraje Zdeňka Maštalíře, který byl vyloučen po odeslání dopisu na předsednictvo SPD, kde kritizoval volební noviny Jana Čížka a označil je za nevhodné. Také v mém případě přišlo vyloučení poté, kdy jsem členskou základnu upozornil na propojení Jana Čížka a Tomáše Hrdličky. Mohu tedy říct, že Jan Čížek je styčným důstojníkem Tomáše Hrdličky v hnutí SPD a řídí Tomia Okamuru.

Tomáš Hrdlička bližší spojitost s SPD odmítá. Můžete popsat, jakou podle vás hraje v zákulisí roli?

On je jakýmsi mentorem. Je to velmi chytrý člověk. Veškerá chytrá rozhodnutí pocházejí z jeho hlavy. Nemá ale rozhodně cit pro výběr spolupracovníků. Jan Čížek je dle mého mínění arogantní sebestředný sociopat bez soucitu s lidmi. Během tří let mého působení zničil mnoho členů hnutí SPD. V politice je normální s někým nesouhlasit. Demokratické principy a principy právního státu jsou o interakci lidí různých názorů, za které nemohou být pronásledováni. Pan Čížek nic z toho neuznává. Bez krytí Tomáše Hrdličky by to nebylo možné, členská základna by ho dávno vyloučila. Tomáš Hrdlička nechce být spojován s hnutím SPD, protože se jedná o společenskou ostudu. Vybral si tedy svého klauna Čížka, který dělá špinavou práci.

Jan Čížek. FOTO: reklamní kampaň Jana Čížka na starostu Prahy 10

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *