Vánoce

Rozpočet městské části Praha 10 byl schválen koalicí Vlasta, Piráti a ODS. Očekávané výdaje jsou 1128 milionů korun a příjmy 784 milionů korun. Plánovaný schodek je 344 milionů korun. Parametry jsou podobné jako letos.

192 milionů je určeno na opravy a údržbu svěřeného majetku. 34 milionů se použije na investice.

DOKUMENT: Rozpočet Praha 10 na rok 2021

„Přes aktuální krizi se nám podařilo udržet vysoký poměr investic, konkrétně se jedná o čtvrtinu všech výdajů. V příštím roce bude dokončena rekonstrukce Polikliniky Malešice. Na opravy a rekonstrukce školních budov bude vynaloženo přes 120 mil. Kč,“ pochvaluje si radní pro rozpočet a finance Lucie Sedmihradská (Vlasta).

„Koalice ODS, Pirátů a Vlasta při pondělním jednání zastupitelstva bojovala o každý hlas, aby se jí podařilo schválit děravý rozpočet na další rok,“ popisuje situaci opoziční TOP 09.

„Současná koalice schválila rozpočet, který počítá s tím, že za roky svého vládnutí 2019 až 2021 naakumuluje Praha 10 deficit ve výši 900 milionů korun. To znamená, že kdyby současní radní neměli po svých předchůdcích na účtech přes 1,2 miliardy korun, byla by už radnice zcela finančně vyčerpaná,“ kritizuje opoziční radní Tomáš Pek (TOP 09).

DESÍTKA.cz o rozpočtech:

2019 Připomínkujte rozpočet městské části

2018 Opozice komentuje rozpočet

2015 Zastupitelstvo schválilo rozpočet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *