Boris Šťastný

Boris Šťastný, jeden z devadesátkových modrých kmotrů, kteří vzešli z Prahy 10, se stará o zdraví prezidenta Miloše Zemana.

Lékař Boris šťastný je přesvědčený klausovec, kůň politického podnikatele Tomáše Hrdličky a svého času šéf pražské organizace Občanské demokratické strany a hybatel dění u modrých ptáků v Praze 10. Miloš Zeman byl v té době jeho zdánlivý úhlavní nepřítel z oranžové sociální demokracie.

Dávná čistka v ODS

O vliv a všechny stranické funkce přišel Boris Šťastný, když ODS po volebním výprasku čistila nejhorší špínu ve straně. V Praze 10 tehdy předseda pražské organizace Bohuslav Svoboda dokonce celou buňku zrušil a vyházel ze strany například starostu Milana Richtera, místostarostu Bohumila Zoufalíka a také Borise Šťastného.

Bylo to nutné k obnovení důvěry voličů. Zpětně viděno šlo o dobrý krok, který umožnil volební vítězství koalice v posledních parlamentních volbách proti Andreji Babišovi.

Penta, vliv, úplatky, kmotři a prezident

A tento Boris Šťastný stojí ve vedení společnosti Senior Home Group, kterou vlastní společnost Alzheimer Home Group, ta zase patří společnosti Penta Hospitals, která je majetkem miliardáře Marka Dospivy.

Dodejme, že Penta je sice slovenská společnost zatížená vlivem na tamní politiku, což vyšlo najevo v kause Gorila, ale prezentuje se jako kyperská společnost z daňového ráje.

Sám Marek Dospiva patří mezi 10 nebohatších Čechů a velké peníze nadělal v neprůhledných bojích o finanční fondy v 90. letech, kdy mnoho lidí přišlo o mnoho peněz. Dnes se zabývá obřími investičními projekty, které mají odér úplatků a kupčení s vlivem – patří mu například devloperský projekt okolo Masarykova nádraží v Praze, Aero Vodochody a jeho letiště, Florentinum a Waltrovka.

Boris Šťastný na DESÍTKA.cz

2013 Modří se navzájem odstraňují od žlabu

2011 Politici z Prahy 10 si rozebrali městské firmy

2011 Primátora Bohuslava Svobodu odstraňuje Boris Šťastný s kmotry v zádech

2010 Modří politici Klega a Šťastný promluví na chodníku

Boris Šťastný
Boris Šťastný. FOTO: Borisstastny – Wikimedia

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *