peníze

Chcete vědět, co chystá ODS na Praze 10, pokud bude v komunálních volbách úspěšná? Nebo toužíte říci modrým politikům z očí do očí, co si o jejich práci myslíte? Nebo jim chcete navrhnout nějakou změnu?

Zastavte se na dvou předvolebních mítincích, které Občanská demokratická strana organizuje na desítce.

Pavel Klega spolu s dalšími kandidáty bude voličům k dispozici ve čtvrtek 23. září od 19 do 21 hodin na Novém náměstí v Uhříněvsi v rámci Koncertu pro Uhříněves. Vystoupí na něm Petr Kolář s kapelou.

Je prvním mužem na kandidátce volebního obvodu VII, kam patří Praha 11, Praha 15, Praha 21, Praha 22, Dolní Měcholupy, Petrovice, Křeslice, Újezd, Šeberov, Kunratice, Libuš, Benice, Dubeč, Běchovice, Koloděje, Klánovice, Kolovraty, Nedvězí a Královice.

Boris Šťastný a jeho svita promluví v pátek 24. září od 13 do 16 hodin před nákupním centrem Eden.

Vede kandidátku volebního obvodu číslo VI, který zahrnuje Prahu 10, Prahu 14, Prahu 20, Dolní Počernice a Štěrboholy.

Minulé komunální volby se ještě konaly podle pochopitelného klíče, že jsme všichni volili do celopražského zastupitelstva. Letos je tomu jinak.

Čachry s volebními obvody

ODS chtěla omezit v hlavním městě sílu menších stran ve svůj prospěch a pod vedením Pavla Béma a později Borise Šťastného rozdělila Prahu na sedm částí, kam musíme volit podle bydliště.

Při tom se sedm volebních obvodů nijak nekryje s obvody, městskými částmi a obcemi, jak jsou úředně členěny.

ODS rozkouskovala tímto opatřením síly menších politických subjektů, mezi než se ovšem paradoxně v posledních měsících zařadila také sama.

To je jednoduché vysvětlení, proč budeme volit složitě a nepřehledně.

I když se představitelé ODS pokoušejí vysvětlovat parcelování Prahy do voličských obvodů jakkoliv, všechno ostatní kromě nečistého boje o moc je lež.

„Lidé nám přestali věřit,“ řekl šéf pražské ODS Boris Šťastný na posledním sjezdu své středové strany. Přesvědčte se sami na jejich mítincích, zda je to pravda a co s tím hodlá dělat.

Kdo je Pavel Klega?

Současný náměstek primátora Pavel Klega je spjatý s poslední baštou kmotrů v ODS. Tyto korupčně-podnikatelsko-politické skupiny se viditelně drží kromě Prahy ještě v Ústí nad Labem a jižních Čechách.

Po prohraných celostátních volbách a největším neúspěchu právě v Praze, se celé vedení pražské ODS muselo odporoučet a po čistce zůstal jen dosluhující Pavel Bém a jeho náměstek Pavel Klega.

Před veřejností mu přitěžuje jeho rychlostudium na Vysoké škole finanční a správní.

Kdo je Boris Šťastný?

V Praze se do vedení ODS dostal bílý kůň modrých kmotrů Boris Šťastný. Dlouholetý poslanec se profiluje především na boji proti kuřákům ve vejných prostorech. Nutno podotknout, že v této zákopové válce má střídavé úspěchy, ale pozice nekuřáků posouvá pomaličku k lepšímu.

Zároveň se o něm ví, že má velmi blízko k podnikatelským kruhům z ne zcela jasným majetkovým pozadím a zároveň k prezidentu Václavu Klausovi, což jsou často spojenci. Média přinášejí důkazy a komentáře, jakým způsobem jim jde na ruku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *