Huawei nova 9 mobil

Navzdory úskalím podnikání a změnám v podmínkách spolupráce s americkou administrativou Huawei nadále vyrábí nová zařízení a nachází nové způsoby, jak potěšit své uživatele a přilákat je ke svým produktům.

Na podzim letošního roku byl světu představen nový smartphone Huawei nova9 v dobře známém designu, avšak s novou sadou technických vlastností pro tuto cenovou kategorii elektronických zařízení.  

Užitečný a pohodlný design

Vnější design se příliš neliší od modelů vydaných před pár lety. Známé řešení již otestovalo velké množství uživatelů a je rozhodně pohodlné. Hrany smartphonu jsou zaoblené a boky zařízení jsou využity pro umístění funkčních prvků.

Huawei nova 9
Mobilní telefon Huawei nova 9. FOTO: Huawei

Konektory, reproduktor a mikrofon jsou umístěny na horní a spodní straně smartphonu. Snímač otisků prstů je umístěn pod displejem, který má navíc nahoře vyříznutý otvor pro přední kameru. Bohužel se výrobce rozhodl umístit přední kameru do středu displeje, nikoli na levou stranu, což může negativně ovlivnit vaši každodenní práci se zařízením.

Tělo smartphonu je tenké, lehké, krásně padne do ruky a což je obrovská výhoda, nezanechává na povrchu otisky prstů. Sestava kamer je standardní, žádné překvapení. Blok s kamerami poměrně silně vyčnívá nad kryt, což ovlivňuje práci s telefonem, pokud leží na vodorovné ploše.

Zařízení je nabízeno ve dvou barvách Black a Starry blue. 

Fotoaparát a kamera vyhovují běžným uživatelům

Huawei nova 9 je vybaven AMOLED displejem s rozlišením 1080×2340 a obnovovací frekvencí 120 Hz, což je pro tuto cenovou kategorii velmi důležitá charakteristika. Barevná reprodukce displeje je dobrá, barvy syté a esteticky příjemné. 

Snímky pořízené hlavními kamerami, včetně širokoúhlé, se vyznačují přirozenou a čistou reprodukcí barev, ale detailů je u tohoto modelu poměrně málo. Obecně jsou tato zkreslení pro běžného uživatele neviditelná, avšak pokud plánujete nákup tohoto telefonu výhradně na základě vestavěných kamer, možná budete muset telefon před nákupem vyzkoušet v obchodě. Na druhou stranu je smartphone vybaven funkcí 4K videa a automatickou stabilizací obrazu, což je obrovská výhoda oproti konkurenci.

Huawei nova 9
Huawei nova 9. FOTO: Huawei

Smartphone má systém Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 4G s 8 procesorovými jádry. Velikost paměti RAM je 8 GB a vestavěná paměť 128 GB. Tyto vlastnosti zajišťují vysoký výkon tohoto modelu, ale neumožňují v případě potřeby rozšíření paměti kartou.

Kapacita baterie smartphonu je 4300 mAh, což umožňuje telefonu pracovat v režimu čtení cca 22 hodin a v herním režimu s náročnou grafikou cca 7 hodin. Tyto ukazatele převyšují ostatní konkurenční modely na trhu, což je bezesporu značná výhoda zařízení. Navíc díky vysokorychlostnímu nabíjení lze telefon plně nabít za 45 minut, podporuje však pouze kabelové nabíjení.

Sestavte si vlastní balíček doplňků

Obecně je telefon důstojným produktem své cenové kategorie a může dobře konkurovat produktům jiných výrobců smartphonů, i když nepodporuje 5G a služby Google.

Upozorňujeme také, že oficiální obchod Huawei v České republice poskytuje další možnosti pro kupující tohoto modelu. Kromě aktuálních slev si můžete sestavit i svůj osobní balíček, který se bude skládat nejen ze samotného telefonu, ale také z pouzdra, chytrých hodinek nebo reproduktoru od výrobce s velmi výraznou slevou, kterou u jiných obchodů nenajdete.

Mobilní telefon Huawei nova 9
Mobilní telefon Huawei nova 9 s kamerou v zadní části. FOTO: Huawei

Huawei na DESÍTKA.cz

Mobil Huawei nova 8i

Mobil Huawei nova 9

Huawei Bluetooth myš CD20

Řemínek na chytré hodinky Huawei GT / GT2

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *