Místa není nikdy dost, i když bydlíme v rodinném domě se zahradou, natož pak v bytovém domě nebo řadových bytovkách. To známe všichni, kteří jezdíme autem, ale také na kolech, na koloběžkách i v kanoích. Jestli počítáme mezi záliby také zahradničení a kutilství, nutně musíme všechny potřebné věci někam uložit.

Kdo nemá vlastní dílnu nebo prostornou zděnou garáž, nejspíš přemýšlí o jednoduchých garážích nebo přístřešcích. Jednoduché na výstavbu jsou plechové garáže. Doménou jejich výroby pro celou střední Evropu je Polsko. Tamní výrobci dodávají nejen na domácí trh, ale stíhají zásobovat také Česko, Maďarsko, Německo a Slovensko.

Plechová garáž se sedlovou střechou. FOTO: Profi-Stahl

Jednoduché plechové garáže, zahradní domky, přístřešky a kotce na psy vyrábí a prodává polská rodinná firma Profi-Stahl. Nejlevnější garáže na osobní automobil stojí přibližně 10 000 korun. Dražší garáže se sedlovou střechou, rohovými lištami a povrchem imitujícím dřevo se prodávají za ceny od 25 000 do 35 000 korun.

Jak objednat polskou plechovou garáž?

Stačí zatelefonovat, domluvit objednávku a plechová garáž je zákazníkovi dodána za 3 až 6 týdnů. Pokud se chcete poradit, jaká konstrukce a materiál je pro vás nejlepší, domluvte se regionálním obchodním zástupcem. Ten po vás nebude požadovat žádné zálohy a plnou cenu uhradíte až po montáži na místě. Doprava je zdarma.

Plechová garáž. FOTO: Profi-Stahl

Připravíte si místo, kam chcete garáž postavit. Stačí srovnat hlínu do roviny, kde chcete parkovat. Pokud jste ovšem pečlivější, vyplatí se povrch zpevnit pískem, drobným štěrkem, nebo dokonce dlažbou či betonem. Garáž se bude poté komfortní i ve špatném počasí.

Dvojitá plechová garáž. FOTO: Profi-Stahl

V domluveném termín k vám přijede nákladní automobil s rozloženou garáží. Firemní montéři ji smontují během půl hodiny. Otevřete vrata a můžete svůj automobil zaparkovat. Na všechny modely garáží se vztahuje obvyklá dvouletá záruční doba.

K čemu se plechová garáž hodí?

Plechové garáže jsou ekonomickou verzí klasické zděné nebo montované garáže pro dodávku, osobní auto, zemědělskou nebo zahradní techniku za velmi výhodnou cenu. Jsou levné, instalují se velmi rychle a dají se postavit téměř kdekoliv.

Jednoduchá plechová garáž se sklonem střechy dozadu. FOTO: Profi-Stahl

Kromě aut a traktorů se v nich dá skladovat velké sportovní vybavení, jako bicykly, elektrokola, koloběžky pro děti i dospělé, tříkolky pro handicapované cyklisty, saně, boby, nebo třeba lyže. Využívají se také jako zahradní domky pro skladování nářadí pro práci v domě či na zahrádce.

Plechový kotec pro psy. FOTO: Profi-Stahl

Zvláštní úprava potom umožňuje využívat menší plechové garáže jako kotce pro velké psy, zvláště služební plemena a hlídací psy.

Kombinace kotce a garáže. FOTO: Profi-Stahl

Co si můžete vybrat?

Základ plechové garáže je vždy stejný – kovové stěny, střecha a vrata.

Plechy i profily jsou odolné vůči počasí, vlhku a korozi. Široký výběr materiálů a barev umožňuje zasadit garáž úměrně ke svému okolí. Střechy se stavějí sedlové, s bočním spádem, se zadním spádem, nebo střechou skloněnou dopředu ke vjezdu.

Plechová garáž s dřevěnou imitací povrchu. FOTO: Profi-Stahl

Za příplatek se dají dokoupit doplňky, jako například automatická výklopná vrata, dveře navíc, okna, kotvení do země, okapy, zarážky dveří, zámek s klikou, plech s filcem a pozinkovaná konstrukce.

Garáže se staví většinou pro jeden automobil, ale lze objednat také větší dvojitou garáž s jedněmi nebo dvěma vraty.

Plechová garáž se sedlovou střechou a imitací dřeva na povrchu. FOTO: Profi-Stahl

Comments

  1. Doporučujeme obrátit se přímo na polského výrobce, který má v Česku několik poboček. Jistě Vám řeknou, kde to budete mít nejblíže. Zde je jejich web v češtině: profistahl.cz

  2. Dobrý den,
    měla bych zájem o plechovou garáž v imitaci dřeva, rozměr 6x4m, můžete mi prosím udělat cenovou nabídku?
    Bydlím v Nových Domcích u Rozvadova.
    S přáním hezkého dne
    Oldřiška Dušková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *