Trojmezí

Z brutálního zmlácení a upálení bezdomovce v Záběhlicích je obžalován Jiří Málek (39 let), který tento zločin spáchal vloni v červenci. V pondělí stanul u pražského městského soudu, kde mu hrozí 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Nejprve rvačka na Spořilově v supermarketu

Jiří Málek podle žaloby v opilosti napadl ostrahu supermarketu na Spořilově. Při nákupu se Málkovi podle obžaloby rozsypaly plechovky piva a za to nadávat své družce. Když ho napomenula ostraha obchodu, Málek ochrance nadával, hádal se s ním a nakonec mu dal pěstí a zlomil mu nos.

„Já si to v podstatě nějak nepamatuju, no,“ okomentoval to Jiří Málek u soudu. „Popíjeli jsme flašku rumu, pamatuju si, že tam přijela policie a dělala záznam.“

Slíbil, že ochrance zaplatí krvavé triko a mzdu za dobu, kdy nebude v práci kvůli zranění. Pak mu prý ale nepřišla výplata a domluvené odškodné neposlal.

Potom vražda v Záběhlicích

O týden později zmlátil 54letého bezdomovce v jeho stanovém přístřešku v Záběhlicích. Žaloba uvádí, že mu dal pěstí do obličeje, pak mu dupal na hrudník a nakonec mu skočil oběma nohama na hlavu. Když napadený muž bezvládně ležel na zemi, Jiří Málek si ho vyfotil.

Poté pachatel odešel. Za chvíli se ale vrátil a přístřešek i s bezvládným mužem zapálil. V době zločinu měl Jiří Málek v krvi dvě promile alkoholu.

Pachatel je obžalovaný z vraždy ze zvláště zavrženíhodné pohnutky, ublížení na zdraví a výtržnictví.

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *