Investiční skupina DRFG aktivně spravuje 15 lékáren po celé republice. Rozvoj lékárenské sítě má na starosti Rudolf Matějka. Ten plánuje do konce roku do investiční skupiny Davida Rusňáka nakoupit ještě pár lékáren, proces nákupu je běh na dlouhou trať. Do lékáren Na zdraví investuje David Rusňák kromě jednotného vzhledu a konceptu uspořádání prodejen také do softwaru s cílem optimalizovat skladové zásoby.

Pracujeme také na sebevědomí lékárníků, dodává zástupce DRFG Medical

„Bez přesných dat a analýz je těžké cokoli řídit. Personál lékáren často neumí se složitými systémy pracovat a měřit na jejich základě svůj výkon.“ popisuje Matějka.  Dodává, že se snaží pracovat na sebevědomí lékárníků. Cílem není udělat z nich lepší obchodníky, ale aby byli hrdí na to, co dělají. Často mají pocit, že když požádají zákazníka o peníze nebo mu něco doporučí, dělá to z nich obchodníky místo odborníků. Prací lékárníka je poskytovat doporučení, vyvracet mýty, nestresovat se konkurencí a nebát se, že nebudou peníze na mzdy.“ pokračuje Matějka.

Znalost konkurence a včasná reakce na změny jsou klíčem úspěchu

Malí provozovatelé často kritizují velké řetězce, že jsou levné a proto jim nemohou konkurovat. Pravda je ovšem podle mě jinde. Sítě bývají  naopak dražší, ale malé lékárny se o tom nepřesvědčí, neboť se do žádné konkurenční lékárny nejsou podívat. Já třeba chodím úplně do všech lékáren, i v zahraničí, protože s konkurencí mohu bojovat jen v případě, že jsem informovaný. Více než polovina lékárenského trhu je řízena velmi amatérsky.

Koupi mnoha lékáren musíme odmítat, nejsou připravené

V případech, kdy je lékárna na prodej a my soutěžíme s ostatními, jsme s konkurencí prohráli jen jednou. Mnohem častěji odmítneme koupit lékárnu my, což se stane tak 80× do roka. V ostatních případech, kdy chceme koupit, neuvažuje majitel o prodeji. Třeba jednou.“ zakončuje Matějka.

DRFG fondy

Investiční skupina DRFG má v současnosti dva fondy a to nemovitostní a dluhopisový fond, kde formou investice do podílových fondů nabízí vyšší zhodnocení, možnost investici kdykoliv vybrat a navíc pravidelně investovat i na měsíční bázi nebo jednorázově. DRFG investuje tak, aby se co nejvíce diverzifikovalo riziko investic a dlouhodobě zajistila stabilní zázemí fondů, do kterých se vyplatí investovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *