slavik-martin-m

Martin Slavík. FOTO: ÚMČ P10

Jan Lukeš požádal radnici Prahy 10 (ČSSD+TOP09+Zelení+Zoufalík+ODS) o sdělení, kolik vydělávají vedoucí jednotlivých odborů. Měl dostat odpověď do 15 dní, jak zní Zákon o svobodném přístupu k informacím i z něho vycházející judikáty. Nakonec to trvalo 822 dní. Více než dva roky mu házely úředníci i politici ze Zátoky sviní klacky pod nohy.

Požádali jsme Víta Nováka, mluvčího radnice Praha 10 o odpověď na sedm otázek, které by osvětlily pozadí rozhodovacího procesu a především odpovědnost jednotlivých lidí v této kause. Odpověď byla stručná, a jak sami můžete posoudit, nic neříkající.

DESÍTKA.cz se zeptala:

Kolik času (prosím aspo?? přibližně v osobohodinách) strávili úředníci radnice na celé kauze?

Kdo konkrétně zaplatí tento zbytečně ztracený čas, o který přišli občané Prahy 10?

Co s těmito penězi radnice Prahy 10 udělá ve prospěch občanů Prahy 10?

Jak zní omluva panu Lukešovi a kdo ji konkrétně vysloví, případně napíše a podepíše?

Kolik peněz dostane pan Lukeš jako odškodné od radnice Prahy 10 a kdo to konkrétně zaplatí?

Bude radnice Prahy 10 příště postupovat v souladu se zákonem a judikáty, nebo bude i nadále v podobných případech odmítat sdělení konkrétních platů?

Kdo konkrétně rozhodl, že panu Lukešovi bylo po celou dobu upíráno zákonné právo na informace, a kdo poté rozhodl, že my budou požadované informace předána?

Vít Novák odpověděl:

Radnice Prahy 10 měla pro tento postup důvody, které vždy transparentně uváděla během jednání zastupitelstva městské části. Naší prioritou je v tomto případě maximální možná ochrana soukromí našich zaměstnanců.

Slavík: Principiálně budu mlčet!

Přečtěte si o nekonečných obstrukcích, jak v 16 kolech radnice Prahy 10 odmítala vydávat zcela jasné údaje ze své činnosti, jak ji musel umrav??ovat Magistrát i soud.

Radnice neopomněla dodat, že s Nejvyšším soudem nesouhlasí. Jako by na tom záleželo!

Zárove?? si připome??me, kdo za celou věcí opravdu stojí. Je to dlouholetý tajemník úřadu Martin Slavík, který sloužil už starostům Richterovi a Zoufalíkovi (ODS), starostce Kleslové (ANO) a teď starostovi Novákovi (ČSSD). Neváhal oficiálně prohlásit: „Takže až ten soud proběhne, a v případě, že prohraje městská část a bude občanovi přisouzena škoda, já tu škodu uhradím ze svého. ??íkám to tady na stenozáznam, a nebude to městskou část stát ani korunu. Pro mě je to osobní boj. Osobní principiální boj.“

Jsme tedy v redakci DESÍTKA.cz zvědavi, kolik peněz Janu Lukešovi zaplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *