Sledujte přímý přenos ze zasedání zastupitelstva Prahy 10. Starosta Bohumil Zoufalík (dříve ODS, dnes Nezávislí pro Prahu 10) ve spolupráci s tajemníkem úřadu chce zatočit s referendem o plánované stavbě nové radnice, které svými podpisy iniciovali místní občané a organizovala ho koalice Vlasta.

Čtěte aktuální reportáž a glosy publishera lokálního webu DESÍTKA.cz.

Takže nic… referendum nebude. Místo aby se odhlasovaly jasné otázky na výstavbu či opravu radnice, bylo v seznamu mnoho dalších otázek, o kterých nikdo předem nevěděl.

Pouze nevím, zda to bylo předem domluvené a zaplacené divadlo, nebo jestli je vedení radnice opravdu tak blbé, jak se prezentuje.

Co bude následovat? Radnice zkontroluje všechny podpisy se žádostmi o referendum, bude jí to asi trvat dost dlouho, určitě bude zpochybňovat každý hlas a nakonec bude muset uznat, že je jich dost. Pak bude muset vyhlásit referendum tak jako tak. Mezi tím proběhnou volby, bude pokračovat výběrové jednání na imaginární radnici a peníze potečou proudem.

Poznámka na závěr: Starosta, místostarosta a bývalý starosta by si mohli odpustit dětinské urážky vůči vystupujícím občanům na jednání. Jinak se ukazuje, jací jsou to hulváti.

14:22 Martina Suchá „Musím se ohradit, že jednotlivé otázky a návrh hlasování byly předány těsně před zastupitelstvem. Jsem jen člověk, který si to není schopen za 10 minut srovnat v hlavě.“

14:18 Ivan Vinš (místostarosta, dříve ODS): „Schválili jste nákup Bohemky nebo ne? Já taky. To jsem rád! Nebudeme rekonstruovat Bohemians, dokud není v našem vlastnictví. To je nesmysl!“ Podle něho se prý Domácí pro Desítku bojí, že by jim to jejich voliči neodsouhlasili. „My nezávislí říkáme Ano a zrekonstruujeme Bohemku.“ Prostě chce poslat prachy na neurčité účely do neurčitého subjektu na neurčité účty.

14:17 Martina Suchá (Desítka pro domácí) má problém s pořadím otázek. Navíc poukazuje, že otázky dostali zastupitelé těsně před jednáním a ráda by o nich diskutovala a si i hlasovala.

14:15 Petr Vozobule (Desítka pro domáci): „S referendem jako institutem souhlasíme. Máme problém s jedinou otázkou.“ Poukazuje na odklepnutí obecních peněz ve výši 150 milionů korun na rekonstrukci stadionu Bohemians v Ďolíčku. Při tom není stadion ve vlastnictví obce. Bez této otázky referendum prý podpoří.

14:15 Ano, jdou po fotbalistech. Ivan Vinš (dříve ODS) vykřikuje: „Ať nám sdělí Desítka pro domácí, za jakých podmínek budou hlasovat pro.“

Starosta vyhlašuje pětiminutovou přestávku. Asi chce zmáčknout čutálisty.

14:02 Milan Richter (dlouholetý starosta, dříve ODS, odpovědný za rozsáhlé finanční tunely Key Investment) poukazuje na Vozobuleho a Suchou (oba Desítka pro domácí), že hlasovali proti referendu: „Nechcete dát průchod demokracii. Je to od vás dámo a pane naprostá sprosťárna. Nerozumím tomu a nelíbí se mi to.“

Čtěte také: ODS, KSČM a Zelení nechali 200 milionů korun ve chřtánu Key Investment

14:01 Pro vyhlášení referenda hlasovaly ODS, ČSSD, KSČM, SZ a různí nezávislí i odpadlí zastupitelé. TOP 09 se nezúčastnila jednání a Desítka pro domácí byla proti.

14:00 „Tak děte do háje, vole…“ zní z předsednictva. Je technický problém s hlasovacím zařízením. „Kde je ten Mirek vole? Jo von vodešel.“

13:56 Vedení Prahy 10 se kladně stavělo k myšlence referenda už před několika lety, tvrdí starosta. Má občany za idioty?

13:54 Ivana Cabrnochová (Strana Zelených) si dělá politickou reklamu. Co to ta ženská mele o magistrátu a hazardu?

13:54 Vladimír Novák (zástupce starosty) plácá o ničem. Referendum doporučuje.

13:48 Vedoucí majetkoprávního odboru radnice David Ekstein upozorňuje, že je na zastupitelstvu, jaké termíny zvolí, a neváže ho žádný zákon. Navrhuje termín druhého kola senátních voleb a obaluje to do úřednického ptydepe. Připomeňme, že 2. kolo senátních voleb jsou rekordně nejméně navštěvované volby.

13:46 Radní Weinert poukazuje, že dva navrhovatelé referenda z TOP 09 nejsou na místě a je tam pouze občanka Ivana Mádrová.

13:45 „Já to mám podobné. Já jsem vám pane Kos také nerozuměl,“ napadá občana starosta.

13:44 Miroslav Kos (kandidát na senátor SNO) poukazuje na spojení starosty Zoufalíka a kmotra Hrdličky a kritizuje vykradení původního. referenda.

13:40 Jan Baše (občan) kritizuje starostovský protinávrh a rozředení referenda o radnici. Chce slyšet, co občané starostovi napsali a jaké návrhy k referendu za ně předloží.

13:39 Pavel Mareš (KDU-ČSL) připomíná, že součástí návrhu referenda je termín 10.-11. října během obecních voleb. Varuje před přesunutím do termínu senátních voleb, jejichž okrsky se neshodují s teritoriem, kde lze o referendu hlasovat. Neřekl to, ale je jasné, že nechce senátní volby, protože k nim přijde málo lidí a referendum by spadlo do koše malou účastí voličů.

13:36 Ivana Mádrová (iniciátorka petice pro referendum) žádá o odsouhlasení předložených otázek v původním znění pro referendum, které podepsalo 10 % obyvatel Prahy 10.

13:35 Starosta spouští jednání o vyhlášení referenda o radnici.

Starosta vyhlašuje čtvrthodinou přestávku. Asi na oběd.

13:20 Chahá! Starosta si osvojuje referendum přesto, že tajemník tvrdí, že platných podpisů bude v celkovém součtu málo. Takže starosta se chce ukázat jako ten, kdo dbá na přání občanů. Neuvěřitelně drzý chlap se vzhledem hloupého tlustého chlapečka si asi myslí, že je prohnaný jako liška.

13:19 Za tři dny nebyli schopni úředníci v Praze 10 zkontrolovat 9400 jmen a adres!

13:18 Ředitel tvrdí, že asi najde dost chyb, aby referendum bylo neplatné.

Čtěte také: O miliardové investici chceme rozhodnout v referendu

13:15 Tajemník úřadu Městské části Praha 10 Martin Slavík přiznává, že návrh na referendum o budově radnice podala občanská iniciativa. Zdlouhavě se vykecává, že právě kontroluje archy. Asi směřuje k tomu, že nic ještě nezkontroloval.

Čtěte také: Jde do tuhého. Radnice vyhlásila výběrové řízení na novou radnici.

13:14 To je neuvěřitelné! Starosta Bohumil Zoufalík si přivlastňuje referendum. Prý ho vymyslel a požádal občany o návrhy na témata referend.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *