hodinky Suunto

Finské Suunto hodinky jsou považovány za etalon chytrých hodinek pro sportovní a turistické využití. Intuitivní menu, odolnost v každých podmínkách, nárazuvzdornost a voděodolnost, nezaměnitelný design široká paleta funkcí jsou k dostání na dobrou cenu.

Součástí nabídky je jednotný ekosystém hodinek a dalších zařízení, podpořený internetovými aplikacemi.

Buzoly, kompasy, potápění a běh

Nic z toho nepřišlo samo! Suunto má za sebou téměř století nepřetržitých inovací.

1936 Značku Suunto zakládá finský orientační běžec Tuomas Vohlonen. Toho roku si nechává patentovat buzolu. Tehdejší terminologií vynalezl polní kompas plněný kapalinou. Zjednodušeně řečeno: Tuomase Vohlonena trápila nepřesnost střelky tradičních kompasů. Jako inženýr vymýšlí kompas naplněný tekutinou. Střelka je díky tomu mnohem stabilnější, lépe se dají odečítat azimuty a další úhly, a celkově se skokově zvyšuje přesnost.

1940 Suunto představuje kompaktní zaměřovací kompas m/40. Během druhé světové války ho využívají dělostřelci, kteří potřebují přesný přístroj pro měření azimutu s vodorovným ložiskem.

1953 Námořní kompas Suunto K-12 se stává mistrovským dílem precizního inženýrství. Společnost exportuje kompasy do více než 50 zemí světa.

1965 První potápěčský kompas na světě Suunto SK-4 se upíná na zápěstí.

1987 První potápěčský počítač Suunto SME-ML zvyšuje bezpečnost profesionálních i hobby potápěčů. Do té doby museli potápěči počítat časy pomocí komplikovaných potápěčských tabulek.

1997 První potápěčský počítač na světě Suunto Spyder dostává design náramkových hodinek. Kombinuje výkon špičkového potápěčského počítače s vysoce kvalitními potápěčskými hodinkami. Potápěči je nosí i na suchu, aby dávali najevo příslušnost k podvodnímu sportu.

1998 Suunto Vector je první outdoorový počítač na zápěstí, který má výškoměr, barometr, kompas a teploměr. Díky ikonickému designu se Vector stává jedním z nejúspěšnějších produktů společnosti Suunto. Je populární především mezi horolezci.

2004 Suunto D9 je potápěčský počítač all-in-one na zápěstí. Kombinuje pokročilé funkce potápění s digitálním kompasem a bezdrátově přenášenými informacemi o spotřebě vzduchu.

2007 Hodinky Suunto Core sestávají vzorem pro outdoorové sportovní hodinky. Díky kombinaci výškoměru, barometru a kompasu s informacemi o počasí, poskytují nejdůležitější funkce pro dobrodružství v přírodě.

2009 Potápěčský počítač Suunto HelO2 kombinuje více plynů. Je určen pro technické potápěče, kteří potřebují trimix, nitrox a kyslík, aby se mohli potopit do velkých hloubek.

2010 Suunto spouští Movescount.com – online sportovní komunitu, tréninkový deník a potápěčskou knihu v jednom.

2016 Suunto Spartan zahrnuje GPS hodinky a inovovanou službu Movescount, speciálně pro běžecké závody v terénu. Kvůli podmínkám, které se blíží vojenskému použití, mají hodiny odolný a kontrastní barevný dotykový displej, robustní materiály na povrchu a sportovní znalosti a poznatky o tréninku uvnitř.

hodinky Suunto
Hodinky Suunto Spartan Traineer. FOTO: Suunto

Chytré hodinky Suunto 9 Peak

Nejnovějším modelem jsou chytré hodinky Suunto 9 Peak. Nabízejí oproti svým předchůdců navíc pulzní oxymetr, který kontroluje okysličení krve. Podporují aplikace Komoot a Fatmap Suunto Plus a režimy GhostRunner a Force to Route, což jsou důležité pomůcky pro zapálené běžce.

hodinky Suunto
Hodinky Suunto 9 Peak. FOTO: Hodinkovna.cz

Lehké hodinky Suunto 5 Peak

Chytré hodinky Suunto 5 Peak jsou především velmi lehké. Navíc vylepšená baterie vydrží 100 hodin v cestovním režimu s podporou GPS. Lze na nich nastavit na automatickou aktualizaci softwaru, takže nemusíte sledovat nové verze.

Jako za odměnu jsou v hodinkách nastavené budíky východu a západu slunce. Můžete si tak užívat krásné východy slunce a vracet se domů s vědomím, že se brzy setmí.

Hodinky Suunto
Hodinky Suunto 5 Peak. FOTO: Hodinkovna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *