restaurace

Pokud vlastníte pivní zahrádku nebo ji chcete založit, určitě přemýšlíte, jaký nábytek na pivní zahrádku bude nejlepší. Výběr je široký a každý typ nábytku má své výhody i nevýhody.

Pivní stoly a židle

Bezpochyby nejlepší volba pro restaurace a kavárny zaměřené na soukromí. Pokud si můžete koupit jídlo nebo posedět a popovídat si u kávy v restauraci, vyplatí se to. Je mnohem pohodlnější než pivní lavice, protože židle jsou pohodlnější a poskytují oporu. Je ideální pro místa, kam přijdete až ve čtyřech lidech na jídlo nebo něco k pití.

Malý pivní stůl však nemusí být nutně vhodný pro větší společenské akce nebo například pro společné sledování zápasu přáteli, protože neposkytuje dostatečnou integraci a přátelé budou muset sdílet několik stolů.

Výběr pivních stolů a židlí musí být samozřejmě motivován vhodným charakterem místa konání.

Pivní lavičky

Zde je nespornou výhodou velká kapacita. Na malém prostoru tak může sedět více lidí. Skvěle se hodí na festivaly nebo sportovní akce, kde si skupina přátel bude chtít posedět u piva a sledovat zápas. Komfort sezení je také nižší, protože pivní lavice nemají opěradla, ale zde jde hlavně o možnost setkávání v co největší skupině a volné konverzace „každý s každým“ a integraci, kterou čtyřmístné stoly neposkytují.

Toto řešení se doporučuje především pro pivní bary nebo pizzerie. Elegantní večeře nebo posezení a diskuse u kávy na lavičce u piva pravděpodobně nebudou tím nejlepším řešením, proto se výběr lavičky musí řídit především charakterem podniku.

Co byste měli zohlednit při výběru nábytku pro pivní zahrádku?

Kromě typu nábytku je třeba věnovat pozornost i jeho materiálu nebo úložným možnostem. Měly by být pevné a stabilní. Tím se myslí kovové nebo ocelové a odolné vůči vodě a povětrnostním vlivům. Musí být dostatečně těžké, aby lehký vítr nenadělal obrovskou paseku a nepřevrátil židle a stoly.

pivo
Hospoda V Rybníčkách na Skalce. FOTO: Kuba Turek

Plastové soupravy jsou ideální pro zahradní grilování, ale ne už tak pro restaurační pivní zahrádky. Nejčastější jsou kombinace kovu a dřeva nebo oceli a jiného materiálu. Ty první zná každý, zatímco ty druhé najdete hlavně v zahradních kavárnách a elegantních restauracích.

Výběr správného výrobce je proto klíčový. Židle vybírejte pouze ve spolehlivých obchodech, které se těší důvěře a dobrým hodnocením zákazníků, abyste si mohli být jisti, že židle jsou kvalitní a vydrží dlouhá léta.

Slušné a pohodlné židle zaručí vašim zákazníkům neuvěřitelné pohodlí, díky kterému se budou do vašich prostor rádi vracet. Rozmyslete si, co bude na vaší zahradě nejlépe fungovat, a nakupte ještě dnes.

restaurace
Pivní zahrádka na příjemné posezení s přáteli ve městě. FOTO: ALPO nábytek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *