jeans Peak Performance

Dámské džíny s vysokým pasem jdou letos do módy. Na jaro a léto byste je určitě měla mít ve svém šatníku.

Ve svých jarních kolekcích mají dámské džíny s vysokým pasem všechny světové značky jako Calvin Klein, Levi´s i Wrangler, stejně jako lokální Liu Jo, Tommy nebo třeba Trussardi.

Jaké střihy jsou v kursu?

Populární je skinny i straight střih.

Úzce přiléhavé skinny jeans od pasu ke kotníkům sluší každému typu postavy. Materiál často obsahuje podíl streče, aby kalhoty pohodlně seděly nad i pod pasem. O boků po kotníky těsně přiléhají k tělu.

Skinny jeans
Skinny jeans Guess. FOTO: Modivo.cz

Džíny straight s rovnými nohavicemi mají stejnou šířku od boků ke kotníkům.

Štíhlejší střih slim je na půl cestě mezi střihy skinny a straight. Působí uvolněně a kalhoty jsou velmi pohodlné. Volnější na stehnech a přiléhavé u kotníků.

Bootcut jeans pevně obepínají postavu okolo boků a u kotníků jsou mírně rozšířené. Mohou být zkrácené nad kotníky anebo až do výše lýtek.

Ležérně střižené džíny relaxed mají středně vysoký pas. Jsou určené spíš na volný čas, případně do zaměstnání, kde se nevyžaduje společenské oblečení.

Volný čas nebo společnost?

Proti tomu odlehčenou verzi semi-casual looku můžete zdůraznit pečlivě vybranými roztrhanými džínami s vysokým pasem. Ležérní styl na odpolední setkání ve společnosti doplníte klasickým bílým trikem, lehkým sáčkem a páskovými botami.

jeans Liu Jo
Společenské roztrhané jeansy Liu Jo. FOTO: Modivo.cz

Grandiózní návrat do módního světa hlásí zvonové džíny s velmi vysokým pasem. Velmi úzce objímají stehna a dole se rozšiřujících do tvaru širokého zvonu. Nejoblíbenější byly v sedmdesátých letech v USA, když bylo na vrcholu hnutí květinových dětí hippies. Do Československa se dostaly o pár let později. Od té doby se vždy jednou za čas vynoří na špičce světové módy. Aktuálně se nosí s kotníkovými kozačkami a crop top, čili je potřeba odhalit bříško.

Jeans Liu Jo
Zvonové jeansy Liu Jo. FOTO: Modivo.cz

Vysoký pas nahrazuje bokovky

Proč se džíny s vysokým pasem staly tak dobře prodávaným zbožím spolu s dámskými šaty? Vedou k tomu dva jednoduché důvody: ženy hledají praktické pohodlné oblečení a zároveň vyžadují, aby jim formovalo postavu a ukazovalo z nich to nejhezčí. Vyšší pas mnohé zakryje a ještě více zdůrazní, co má být vidět. To je příjemná změna oproti bokovkám v minulosti, které mnohým postavám nelichotily a o pohodlí se nedalo ani mluvit.

Jeans Levi´s
Klasické džíny Levi´s. FOTO: Modivo.cz

Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *