Ten pán, kterému se mohlo několik let říkat Pitomio a teď už nesmí, zase perlí. Hodlá prosazovat nacionální myšlenky říznuté příchylností k ruskému samoděržaví a odmítáním americko-evropské spolupráce z paluby amerického trucku. Naplní ho supermarketovou produkcí a bude prodávat levné potraviny, k nimž přibalí sám sebe. Při tom bude lhát, jako když Rudé právo tiskne.

Boj proti americké svobodě proběhne z paluby amerického náklaďáku. REPRO: DESÍTKA.cz

Žluto-bílý ekonomický imigrant Tomio Okamura vydal v nakladatelství svého nohsleda nebo loutkovodiče (o jeho pravé roli se stále spekuluje) Jana Čížka z Prahy 10 po nějakém čase další hanopis tradičně nazvaný Na vlastní oči.

Kolik opravdu stojí jídlo? Tomio Okamura vám to tají. REPRO: DESÍTKA.cz

Pomiňme pro tentokrát, jaké politické žvásty si na novinovém papíře můžete přečíst. Podívejme se na čísla, které dvojice Okamura – Čížek prezentují, když chtějí z amerického náklaďáku udělat svůj supermarket. Dnes jsem zašel do obyčejného Teska na Zahradním Městě, kde sídlí redakce DESÍTKA.cz:

Kilogram chleba nestojí 40 Kč, ale pouhých 22,42 Kč.

Litr mléka nestojí 19 Kč, ale 11,90 Kč.

Vepřová plec se neprodává za 153 Kč, ale za 84,90 Kč za kilogram.

Čtvrtka másla nestojí 54 Kč, ale 29,90 Kč.

Za to kilogram mrkve se nedá koupit za 24 Kč, jak avízuje Tomio Okamura, ale je dražší a stojí 27,90 Kč.

Lež jako věž. REPRO: DESÍTKA.cz

Až vás bude Tomio Okamura zase strašit svými apokalyptickými vizemi, vzpomeňte si, že ani základní fakta nemá v pořádku. Z jeho voličů, kterým takové jednoduché věci nedojdou, se rekrutoval první terorista v naší zemi – důchodce Jaromír Balda, který se pokoušel vykolejit vlaky plné lidí a šel za to sedět do vězení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *