Ode dnešního pátku 9. října jsou zrušeny veškeré hromadné akce konané v počtu vyšším než 10 osob ve vnitřních prostorech a v počtu vyšším než dvacet osob ve vnějších prostorech.

Živá hudba a tanec jsou úplně zakázány. Od pondělí 12. října jsou zakázány všechny kulturní akce.

Také pro používání sportovišť ve vnitřních prostorech staveb (např. tělocvičny, hřiště, kluziště, kurty, ringy, herny bowlingu nebo kulečníku, tréninková zařízení) a vnitřních prostorech venkovních sportovišť, posiloven a fitness center (především šatny) platí přes víkend omezení pro nejvýš 10 účastníků. Od pondělí 12. října jsou úplně uzavřena.

Na venkovních sportovištích může být maximálně 20 osob. Všechny soutěže jsou přerušeny.

Na nákup mohou chodit skupiny maximálně po dvou lidech.

Restaurace zavírají ve 20 hodin a u jednoho stolu mohou sedět maximálně čtyři lidé (přičemž jednotlivé stoly od sebe musí být vzdáleny alespoň 1,5 metru). V obchodních centrech a foodcourtech je možné sedět u jednoho stolu maximálně po dvou.

V restauracích a obchodních centrech platí zákaz připojení wifi.

Jsou zavřena všechna fitness centra, bazény a další místa, která slouží k trávení volného času.

Na druhém stupni základních škol dochází ke střídání žáků v rámci jednotlivých tříd. Zároveň se nebudou konat žádné kroužky pro děti ve věku 6-18 let.

Na středních a vysokých školách se učí distančně.

Ve zdravotnických zařízeních a zařízeních sociální péče jsou zakázány návštěvy.

Městská část Praha 10 navíc uzavřela skate park v areálu Gutovka, kde obvykle dochází k velkému shromažďování lidí. Otevřena zůstává lezecká stěna a dětské hřiště.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *