Děti na kole

Konečně se blíží letní sezóna, během které můžeme s dětmi vyrazit na výlet. Vyrazte obdivovat krásy blízkého okolí a vychutnejte si sportování na čerstvém vzduchu. V dnešním článku vám nabídneme 3 tipy, kam na výlet na kolech s dětmi.

Cyklovýlety pro malé i velké

Vydejte se navštívit místa, která možná ještě neznáte – budete k tomu potřebovat pouze dospělácké a dětské kolo, na kterém vaše ratolesti hravě zvládnou několikakilometrový výlet. Můžete si tak naplánovat klidně celodenní návštěvu zajímavé oblasti. Že nevíte kam? Inspirujte se našimi tipy z blízkého okolí Prahy 10.

Toulcův dvůr

Krásný přírodní areál Toulcův dvůr zve k relaxaci. Místní zahradnictví potěší oko, farma s původními plemeny i exotičtějšími druhy zvířat zase zaujme každé dítě. Kromě nenápadného vzdělávání se tu můžete i dobře a zdravě najíst. S pomocí webových stránek areálu si můžete výlet naplánovat na den, kdy se zde bude konat zajímavá akce.

Toulcův dvůr: krávy, paneláky, zemědělství. FOTO: Kuba Turek

Obora v Uhříněvsi

Tento výlet je pro někoho možná trochu delší, ale vyhlídku do nespoutané zeleně si jistě užijete. Téměř 35 ha plochy obory na místě původní bažantnice ze 17. století nabízí krásnou pěší procházku při Říčanském potoku nebo třeba možnost pikniku na mnoha loučkách. Najdete tu vzácné rostliny a zvířata i více než 200 let staré stromy.

Okolo Uhříněvsi se prohání jezdkyně na koloběžce. FOTO: Kuba Turek

Počernický rybník

Rybník v Dolních Počernicích mnozí považují za jeden z nejhezčích v okolí Prahy. Přírodní památka vás zaujme svou rozlohou (jde o největší pražský rybník) i rozmanitostí vodní fauny. Můžete zde pozorovat bahňáky, potápky, poláky, lysky i kachny. Ve vodě se pak skrývají škeble rybničné a mnoho dalších živočichů. Blízký zámecký park se pak honosí množstvím vzácných stromů, jejichž stín láká k posezení a procházce.

Cyklista objíždí Velký Počernický rybník. FOTO: Kuba Turek

Před výletem se nezapomeňte připravit

Cyklovýlet přizpůsobte nejmenšímu členu rodiny. Pokud je pro vás cíl příliš vzdálený, klidně popojeďte městskou hromadnou dopravou, abyste to měli blíže. Tak pro vás bude snáze dosažitelný a vy se nebudete muset potýkat s nevrlou náladou unavených dětí. Nezapomeňte na cestu přibalit dostatek pití a případně i svačinu – nejdůležitějším vybavením jsou však ochranné prvky (helma, případně reflexní vesta). Pak už stačí jen pěkné počasí a můžete nasednout na kolo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *