Doběhni si na jedno aneb běžecký seriál Pivní běhyNa startu Pivního běhu. FOTO: Topsports Czech

Celoroční seriál tří Pivních běhů, kombinace sportu a iontového nápoje, se koná v Krkonoších, Praze – Hostivaři a Jizerských horách. Seriál zavítá do vybraných pivovarů a pohostí závodníky nejen parádním běžeckým závodem v přírodě, ale nabídne netradiční podívanou do výroben, hal, skladů a dalších běžně nepřístupných částí pivovaru a potěší ochutnávkou tradičního piva, a to jak na občerstvovacích stanicích na trase závodu, tak i před startem a v cíli! 

Záleží na každém závodníkovi, jak Pivní běhy pojme. Ochutnávku, prohlídku, zajímavou historii nebo exkurzi nabídne každý z pivovarů dle své chuti! A tak stojí zato navštívit všechny zastávky série!

Odměna pro nejrychlejšího

Nejrychlejší závodník si samozřejmě vyběhne hned celý sud, vítězové jednotlivých věkových kategorií získají stylové pivní i sportovní ceny. Kromě jistoty, že „běžím na jedno“, je pro všechny kdo úspěšně dokončí závod, připravena bohatá tombola.

Kolik stup??ů, tolik kilometrů

Každý ze závodů nabízí jednu trasu, a to na vzdálenost rovnu stupni místního piva, typického pro daný pivovar. V cíli pak závodníky osvěží lahodné “pivní“ mok, který odpovídá počtu naběhnutých, kilometrů v průběhu závodu. Výjimečnost jednotlivých závodů i celého seriálu je zaručena!

Které pivovary navštívíte?

Série Pivní běhy zavítá první do pivovaru Trautenberk, který se nachází ve výšce 1045 metrů nad mořem, je nejmladším přírůstkem v rodině krkonošských minipivovarů. Pivo, které se zde vaří, je označováno „pivem horalů“.

Další zastávkou je pivovar Hostivař, který úspěšně působí v Praze Hostivaři od roku 2011 a jeho pivo je mezi místními natolik oblíbené, že od roku 2017 má svého bratříčka H2 stojícího opodál.

Poslední zastávkou je pivovar Konrad v Liberci-Vratislavicích. Jeho historie sahá až do roku 1872, kdy byl založen. V průběhu svého působení své výrobky exportoval do Evropy i Spojených států. Proč se pivo zde vařené neprodává pod původní značkou Vratislav, ale pod aktuálním jménem Konrad, to si přijďte poslechnout s jedním čerstvě točeným mokem v cíli. Konradova jedenáctka zve všechny účastníky závodu zdarma také na prohlídku muzea historických vozů.

12. května Trautenberkova 13° – Horní Malá Úpa
15. září Hostivařská 15° – Praha 
10. listopadu Konradova 11° – Liberec, Vratislavice

INFO: Pivní běhy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *