pocitac-klavesnice Rozhodli jste se jít cestou vlastního podnikání? V tom případě budete velmi pravděpodobně potřebovat také e-shop. Pokud možno e-shop na míru, který bude plně odpovídat vaší podnikatelské vizi.

Jenže takový plně funkční a maximálně přizpůsobitelný e-shop není žádná „levná sranda”. Možná ho na začátku vašeho podnikání finančně nezvládnete. Proto se nabízí levnější řešení open source e-shopů nebo krabicová verze e-shopu.

Pro a proti e-shopu na míru si pojďme porovnat s dalším možným eshopovým řešením.

E-shop na míru je pro podnikatele ta nejlepší varianta pod podmínkou, že na ni má

Jak už název napovídá je e-shop na míru maximálně přizpůsobený individuálním požadavkům podnikatele, který jej má. Nabízí řadu technických prvků, které jeho zákazníkům usnad??ují orientaci v e-shopu, nákup zboží či zaslání objednávek.

Zárove?? tyto technické parametry e-shopu na míru usnad??ují práci i samotnému podnikateli. Automaticky se rozesílá potvrzení objednávek, newslettery a tak podobně. Zkrátka všechno klape tak, jak má. A design e-shopu, s ním si může podnikatel opravdu vyhrát.

Nemusí své nápady přizpůsobovat volně dostupným šablonám, nýbrž si vymyslí svoje. Pokud si podnikatel s e-shopem na míru vyhraje, u svých zákazníků opravdu zazáří.

Podmínkou e-shopu na míru je však jedna malá skutečnost. Podnikatel na jeho provoz musí mít dostatek peněz. Založení takového e-shopu se může vyšplhat do desítek tisíc, což není zanedbatelná investice pro začínajícího podnikatele.

Open source řešení e-shopu je sice levné, ale žalostně nedostačující

Pokud podnikatel na e-shop na míru pro začátek nemá, může své plány se zářícím e-shopem na chvíli odložit a rozjet své podnikání s open source eshopovým řešením. Je to rádoby e-shop zdarma, podnikatel si platí pouze webhosting a na první pohled se může zdát, že je to ideální řešení.

Každý podnikatel se však vrátí nohama na zem potom co uvidí, jak řešení open source e-shopu vůbec vypadá. Většinou jsou tyto e-shopy v angličtině, obsahují příliš nepotřebných prvků a velmi málo těch, které doopravdy potřebujete. Nakonec to vždy skončí tak, že si podnikatel musí najít programátora, který mu e-shop upraví do použivatelné verze.

Když pomineme nemalý vklad do onoho programátora, může být e-shop řešením pro začátek. Žádný podnikatel však u tohoto řešení nezůstane dlouho. Jakmile si našetří nějaké peníze, přejde k tvorbě e-shopu na míru, protože open source e-shop nikdy nebude stačit jeho podnikatelskému tempu.

eshop1

Stačí vám e-shop zdarma? Pravděpodobně budete brzy potřebovat elektronický obchod na míru. GRAFIKA: Zoner

Krabicové řešení e-shopu aneb není všechno černé a bílé

A protože nic nebývá jen černé a bílé, může si podnikatel své podnikání vyzkoušet i na pronájmu e-shopu, který je tak zvaným krabicovým řešením e-shopu. S ním můžete začít podnikat téměř okamžitě. Za pevně danou měsíční částku si e-shop pronajímáte. Nejlevnější varianty mohou začínat už pod 500 Kč/měsíc.

Krabicově řešené e-shopy jsou již hotové a plně funkční. Stačí je vyladit podle svého a naplnit je produkty. K hlavním výhodám patří minimální starosti s e-shopem, bezpečnost, spolehlivost a předem stanovená cena, díky které si můžete vypočítat váš rozpočet.

K jeho nevýhodám patří menší možnost úprav jako v e-shopu na míru i fakt, že vám e-shop nepatří. Pro začátek podnikání je to ale velká pomoc.  

eshop2

E-shop na míru vašemu podnikání. GRAFIKA: Zoner

Mezi tradiční e-shopové řešení, které nabízí jak pronájem e-shopu tak následnou tvorbu e-shopu na klíč patří – Zoner inShop. Zvláštností tohoto systému je dostupnost offline platformy, která umožní práci s e-shopem i v případě výpadku internetového připojení.

Samozřejmostí jsou sofistikované funkce i podpora EET v e-shopu, a hlavně detailní možnosti nastavení e-shopu, které se běžně nevidí.

Zoner inShop je možné otestovat na demoverzi e-shopu, která je na 60 dní zdarma. V rámci demoverze můžete rozjet e-shop už na své vlastní doméně 2. řádu a začít obchodovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *