Středisko ekologické výchovy Toulcův dvůr, Kubatova 1 v Hostivaři pořádá akce pro veřejnost. Příjezd je možný od metra ze stanice Skalka (trasa A) nebo Opatov (trasa C) autobusem číslo 177 na zastávku Toulcův dvůr. Tramvaje číslo 22 a 26 zastavují Na Groši. Odtud se jde pěšky k lávce přes Botič na Kozinovo náměstí, kolem základní školy po schodech ke kostelu a do Toulcova dvora. 


<%ZZ24_heureka_kolobezky%>

Pondělí 2.9. Na tom našem dvoře… 16:00 – 18:00

První poprázdninové setkání se zvířaty našeho dvora. S některými zvířaty přijdete do přímého kontaktu a některá z nich nakrmíte. Cestou si děti na poli nakopou brambory a dají do horkého popela upéci.

Vstupné: dospělí 50 Kč, děti 40 Kč. Vhodné pro pro rodiny s dětmi do 10 let. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Středa 9.9. Stres a jeho důsledky pro život člověka 15:30 – 17:00

Další přednáška z cyklu „Za duševním zdravím na Toulcův dvůr“. V rámci této přednášky se zaměříme na stres a jeho důsledky na život člověka. Přednášku povede MUDr. Martin Hollý.

Vstupné: na tuto akci se neplatí.

Čtvrtek 10.9. Exkurze – Babí léto v lesní třídě Lesníček 10:00 – 11:00

Úterý 22.9. Exkurze pro děti i dospělé do lesní třídy Lesníček 10:00 – 11:00

Mateřská škola Semínko zve do jedné z prvních lesních tříd v České republice. Dozvíte se nejen o historii a současné situaci lesních školek, ale také o osvojovaných dovednostech a pravidlech, režimu dne i pedagogické koncepci. Akce se uskuteční v rámci projektu „Školní vzdělávací program MŠ Semínko – příklad dobré praxe pro environmentální vzdělávání“.

Vstupné: na tuto akci se neplatí. Je nutné se zaregistrovat.

Sobota 12.9. Dožínkový jarmark 10:00 – 18:00

Tradiční pozdně letní setkání, při kterém si budete mít možnost nakoupit ovoce, zeleninu, houby, koření, víno či burčák a zpříjemnit si chvíle se starými řemesly, řemeslníky a slavností Dožínek. Bohatý doprovodný program.

Vstupné: dospělí 80 Kč, děti od 4 let, studenti, důchodci 40 Kč, rodinné vstupné: 1 dospělý a 2 děti 130 Kč, 2 dospělí a 2 děti 210 Kč. Vhodné pro všechny zájemce.

Neděle 13.9. Jak se vaří bramboračka 10:00 – 12:00

Na děti čeká krátké povídání o tom, jak k nám přišla brambora a jak to u nás neměla z počátku jednoduché. Společně si vykopeme, omyjeme, nakrájíme zeleninu a na ohni uvaříme bramborovou polévku. Na závěr si děti vyrobí obrázek, který si odnesou domů. S sebou: vhodné oblečení – program bude z větší části probíhat venku.

Vstupné: dítě s doprovodem 120 Kč, dvě děti s doprovodem 150 Kč. Vhodné pro děti 4 – 9 let. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Středa 16.9. Ze života koní 16:00 – 18:00

Povídání o životě koní, o jejich zvycích, potřebách a náladách. S dětmi si zahrajeme hru, kde se v koně sami proměníme. Koho zajímá nevšední pohled do ko??ského světa, ten bude u nás na správném místě!

Vstupné: 60 Kč dospělí, 40 Kč děti; platba na místě. Vhodné pro rodiny s dětmi. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Sobota 19.9. Společný trénink s Bárou Bořánkovou – pro diváky 09:30 – 17:30

Seminář s Bárou Bořánkovou, jednou z nejlepších českých trenérek a učitelek Horsemanshipu. Praktické ukázky dle metod přirozené komunikace s koněm budou probíhat na huculských klisnách. Pojďte s námi pozorovat, ale i poslouchat, klást všetečné otázky, učit se porozumět. S sebou: seminář probíhá venku – doporučujeme vhodné oblečení.

Vstupné: 500 Kč dospělí, 250 Kč mládež 12 –18 let. Vhodné pro dospělé, děti a mládež od 12 let. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Neděle 20.9. Mateřídouškové výlety 09:30 – 15:00

Pojeďte s námi na výpravy plné dobrodružství a her pro ty nejmenší! Trasa a program budou uzpůsobeny pro školkové děti. Pro děti do tří let doporučujeme mít k dispozici krosničku či jiné přenášedlo. Uvedený čas je orientační, po přihlášení dostanete příslušné bližší informace.

Vstupné: 80 Kč (na rodinu) + jízdné. Vhodné pro děti 5–9 let s doprovodem. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Pondělí 21.9. Co nevíte o ježcích od 17:30

Setkání s hendikepovanými ježky. Od Zuzany Pokorné se dozvíte, jak a kde ježek žije, proč a jak ježkům pomáhat a co udělat, když na podzim najdete malého ježka a v záchranné stanici nebude místo.

Vstupné: 30 Kč. Vhodné pro všechny zájemce o tuto tématiku od 4 let. Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Středa 23.9. Poruchy osobnosti 15:30 – 17:00

Předposlední přednáška z cyklu „Za duševním zdravím na Toulcův dvůr“. V rámci této přednášky MUDr. Zdenky Vyhnánkové se zaměříme na různé poruchy osobnosti.

Vstupné: Na tuto akci se neplatí vstupné.

Středa 23.9.2015 Jako za starých časů – práce se lnem 16:30 – 18:30

Seznámení s rostlinami, z jejichž vláken se dělá látka (konopí, kopřiva, len, bavlna). Zaměříme se především na len. Ten si účastníci budou mít možnost lámat na trdlici, čistit na vochli a na vřetánku spřádat nit. Pro menší děti bude připraven obrázek panenky Lenky, který si dotvoří a odnesou domů. Starší děti a dospělí si utkají kousek látky.

Vstupné dospělí 60 Kč, děti 40 Kč. Vhodné pro pro rodiny s dětmi do 10 let Na tuto akci je nutné se zaregistrovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *