Výstava kreslených vtipů Pavla Kantorka se koná na dětském hřišti v ulici Nad Primaskou. Do 14. září je zde ke zhlédnutí čtyřicet velkoformátových vtipů, dále je zde vyvěšen panel s životopisem Pavla Kantorka a fotografie z jeho života. Pokud by se návštěvníci chtěli dozvědět o díle Pavla Kantorka více, je možné zajít do školicího centra InGarden, Nad Primaskou 45, a tam si prohlédnout další vtipy, případně nakoupit autorské tisky, katalogy a pohledy.

Pavel Kantorek nám dovolí těmito výstavami nahlédnout do hlubin dvou různých osobností – na jedné straně do hlubin vědy zahleděný badatel a na straně druhé humorista, nacházející vtip v běžných situacích kolem sebe.

„Je to jako když muž má manželku, děti, rodinu a na druhé straně milenku. Pro mne je věda rodina a humor je milenka. Vtipy mě napadají v době, když řeším nejsložitější problémy časoprostoru, zabývám se složitými rovnicemi. Zahlédnu směšnou situaci v době, kdy je mozek nejvíce unaven, jakoby hledal způsob, jak si odpočinout. Náhle se objeví zkratka, kdy jsou k sobě přiřazeny situace, které zdánlivě spolu nemají nic společného a najednou to v mozku klikne, zrodí se vtip a hlava dostane nový přísun energie,“ říká sám Pavel Kantorek.

Za kolik: Vstup na výstavu je zdarma.

Kde to je: Hřiště roh ulic Strarostrašnická a Nad Primaskou.

Kdy je otevřeno: Každý den 8 – 21 hodin.

Výstavu zaplatila radnice Městské části Praha 10 z peněz obyvatel pod krycím názvem Zásobník projektů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *