Na tři týdny by si měli vzít dovolenou všichni obyvatelé Zahradního Města. Ze všech ulic, kterými lze sídliště opustit, se stane peklo.

Auta budou sotva popojíždět, autobusem si cestující nepomohou a dostat se z těchto kleští půjde jen pěšky nebo na kole. Je velkou neznámou, jak se po zcela zacpaných komunikacích dokážou protlačit sanitky a policejní vozy.

Od soboty 20. listopadu totiž uzavírá městská část Praha 10 důležitou ulici V Korytech. Poblíž křižovatky ulic Jabloňová a V korytech totiž bude firma Eltodo DS budovat zálivy na autobusových zastávkách.

Podle městského podniku Technická správa komunikací jde o předpoklad k následující výstavbě semaforů na křižovatce V Korytech x Jabloňová x Na Vinobraní.

Firma Eltodo DS nehodlá pracovat na chodnících tak, aby nezabrala celou šířku ulice V Korytech, a Technická správa komunikací ji k tomu nedonutila.

V obou směrech aspoň zůstane zachován provoz autobusů.

Tři dopravní problémy v jednom

Pro osobní auta bude uzavřena ulice V Korytech v úseku od Břečťanové, přes Jabloňovou až k Jetelové.

Objízdná trasa je vedena po obousměrné trase Záběhlická – Práčská – Topolová – Švehlova – Jižní spojka. Doba uzavírky je předběžně stanovena na tři týdny.

Situaci pro řidiče komplikuje navíc semafor, který střídavě pouští auta z jedno a druhého směru v úzké zatáčce na druhém břehu Botiče proti Záběhlickému zámečku. Opravuje se kanalizace na křižovatce ulic Práčská a U Zahradního Města.

Zároveň je provoz omezen na Jabloňové ulici v okolí právě rekonstruovaného parku Chrpová Malinová. Na ulici překáží těžké nákladní vozy a na vozovce leží vrstva hlíny a kamení.

Je to pomsta za nepodařené volby?

Nemůžeme si odpustit myšlenku, že radní to dělají lidem z Prahy 10 schválně, nebo jsou úplně hloupí či aspoň arogantní. Nebo se mstí obyvatelům za komunální volby, po kterých měli plné ruce práce, aby odstavili TOP 09 a Zelené, a mohli se zase spojit kmotrovské ODS a ČSSD, a instalovat svoje lidi na vyhřátá křesla.

Ze Zahradního Města totiž vedou do centra Prahy jen dvě ulice, které se dají využít pro každodenní dojíždění do práce. Obě vedou pod úzkými železničními viadukty a skrze obtížně průjezdné křižovatky. Jedná se o ulice V Korytech a Švehlova / Průběžná.

Jednu z nich radní uzavřou na tři týdny kvůli posunutí chodníku a ještě nechají běžet v okolí další dvě dopravní komplikace.

Při tom i v běžném pracovním dni stojí v obou ulicích dlouhé kolony aut a autobusů a cesta do práce se stává nesnesitelnou. Od soboty, až bude ulice V Korytech uzavřena, bude čekání dvakrát tak nesnesitelné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *