Dětský oddíl Tuláci Malešice se po deseti letech znovu stěhuje. Z malešické školy Hostýnská (odkud má jméno), se dříve přestěhoval do strašnického Domu Um a pak vlastní podzemní klubovny ve strašnickém činžáku na Černokostelecké a letos získal podzemní bunkr v budově na adrese Za Strašnickou Vozovnou 2.

Žádá o pomoc s financemi na nákup materiálu k rekonstrukci. Práci zajišťují vedoucí a děti vlastními silami. Můžete přispět na Doniu a odečíst si to ze základu daně.

Důvody vysvětluje vedoucí Tomáš Pampeliška Riedel: „Proč? Stará klubovna je sice super, ale má, řekněme pár nedostatků. Třeba záchod, protože tam není. Nebo voda, tak ta tam taky není (pokud zrovna nepraskne hlavní uzávěr vody nebo neprší, to je jí tam občas i po kolena…). Nebo kuchyňka, o té jsme si mohli nechat jenom zdát.

Proto jsme se rozhodli pronajmout bývalý kryt CO (rozuměj Civilní Obrany), který tohle všechno má, navíc jsou tam 3 místnosti, je to větší prostor, má to i sprcháč… Ale všechno tohle je v dost špatném stavu a byť velkou část prací zvládneme svépomocí, tudíž zadarmo, materiál nám nikdo zdarma nedá.“

Tuláci Malešice patří do celostátní organizace Mladí ochránci přírody.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *