oblečení

Správný výběr oblečení může zakrýt nedostatky siluety a dokonce ji zcela změnit. Proto je tak důležité nosit oblečení, které vám sedí. Sledování módy může vést k tomu, že nosíme oblečení, které je sice populární a hezké, ale prostě v něm nevypadáme dobře. Abychom tomu zabránily, měly bychom zvážit, co chceme dosáhnout, pokud jde o zdůraznění siluety.

Jaké oblečení a doplňky by měly být součástí našeho šatníku, abychom opticky prodloužily siluetu? Měly bychom dbát pouze na střihy, nebo také na barvu a strukturu látky?

Zde je 6 účinných způsobů, jak prodloužit siluetu:

Boty na vysokém podpatku nebo na klínku

Nejlepším a nejrychlejším způsobem, jak zlepšit vzhled siluety a opticky ji prodloužit, je nosit vhodnou obuv. Boty na vysokém podpatku i boty na klínku vypadají skvěle v kombinaci s mnoha outfity, a navíc noha v nich působí delší a silueta štíhlejší. Tím pádem působíme i vyšší. Pokud je nutné nosit nízkou obuv, je vhodné volit takovou se špičatým prstem. I ty opticky prodlouží nohy a stanou se atraktivním prvkem outfitu.

Kalhoty a sukně s vysokým pasem

Pro prodloužení siluety mohou posloužit černé dámské kalhoty, pokud mají vysoký pas. Týká se to jakéhokoli střihu kalhot, a také tužkových sukní. Díky nim bude silueta působit atraktivněji. Kvůli výhodnému střihu a barvě jsou černé dámské kalhoty s vysokým pasem jedny z nejoblíbenějších na trhu.

Krátká sukně

Krátké sukně ve tvaru písmene A jsou také oblečením, které vám umožní vystavit nohy a opticky změnit vzhled siluety. Nezáleží na barvě a materiálu, sukně tohoto typu budou dobře vypadat na lidech se štíhlými, ale relativně krátkými nohami.

Svislé pruhy

Není důležitý pouze střih oblečení, ale také použité barvy a aplikace. Části garderoby, ve kterých dominují svislé pruhy, způsobují, že nositel vypadá štíhlejší a vyšší. Dokonce i maxi šaty, které teoreticky nejsou vhodné pro kratší postavy, budou dobře vypadat, pokud budou mít svislé pruhy. Je dobré to vzít v úvahu.

Rozparky v šatech nebo sukních

Důležité je také, jak jsou konkrétní kusy oblečení ušity. Svislé rozparky v šatech a sukních budou vypadat dobře. Nejenže prodlouží siluetu, ale také noha bude působit štíhleji. Je však třeba dbát na délku rozparku, aby outfit zachoval elegantní charakter.

Minimalizace počtu vodorovných linií v oblečení

Podle pravidla, že svislé pruhy prodlužují, se obecně považuje, že vodorovné pruhy zkracují siluetu. Proto při výběru oblečení byste měly upřednostňovat co nejnižší počet vodorovných spojů mezi prvky outfitu. To platí i pro doplňky, jako jsou opasky nebo šperky. Je dobré na to brát ohled, protože i jednoduchý outfit bude prodlužovat siluetu, pokud se držíte tohoto pravidla.

oblečení
Dámská móda. FOTO: Wearmedicine.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *