jídlo svíčková

Jako většina žen jsem poněkud nedůvěřivá k polotovarům z pytlíků, sáčků, krabiček a vaniček. V časové nouzi jsem sáhla po Hotovkách z Frýdku-Místku. Hned u první svíčkové se mi udělalo poněkud mdlo. Tak dobré jídlo uvařím v domácí kuchyni jen málokdy.  

Stačí pár minut na ohřátí v mikrovlnce a jednoduché menu je na stole.

Objednali jsme si několik jídel a o žádném nemůžeme říci nic špatného! Všechny mají kvalitu jako v dobré hospodě, dostanete slušnou porci a cena je přibližně stejná jako v obyčejné restauraci. Doma byste těžko uvařili výrazně levněji.

hotovky
Připravená jídla Hotovky.cz. FOTO: Kuba Turek

Čtěte podrobnosti našeho redakčního testu:

Slepičí vývar

106 Kč / 2 porce

Dvě porce polévky obsahují kousky masa, zeleniny a samotný vývar. Výrazná chuť odpovídá slepičí polévce. Dvě porce jsou opravdu na dva talíře.

polévka
Slepičí vývar. FOTO: Kuba Turek

Guláš s těstovinami

95 Kč / 1 porce + 20 Kč / 1 porce

Hovězí guláš nás velmi příjemně překvapil. Velké množství masa a chutná omáčka doplněné o samostatnou porci těstovin stačí buď na jedno velké jídlo pro hladového chlapa, nebo na dvě jídla pro muže a ženu, pokud si předem dají polévku. Guláš jsme museli poněkud přisolit, opepřit a ochutit paprikou. Ne že by to bez těchto přísad nešlo jíst, ale  guláš má být ostrý. Sáček těstovin i druhý sáček s gulášem se prodávají jako jedna porce.

guláš
Guláš s těstovinami. FOTO: Kuba Turek

Svíčková na smetaně

102 Kč / 1 porce + vlastní knedlíky

Jednu porci svíčkové na smetaně jsme doplnili domácími knedlíky. Byla z toho přiměřená večeře pro dva dospělé, kteří přes den pracují v kancelářích. Určitě by z toho dobře najedl také jeden těžce pracující muž. Ze všech hotovek, které jsme snědli, nám svíčková chutnala nejlépe. Nebyla třeba ani špetku soli nebo koření, a přesto byla omáčka i hromada masa chuťově delikátní. Jako od zkušených kuchařů v hospodách, kam se chodíme najíst v našem okolí.

svíčková Hotovky
Svíčková. FOTO: Kuba Turek

Boršč

60 Kč / 1 porce

Jedna porce stačí opravdu jen pro jednoho strávníka. Jestli ho rozdělíte do dvou talířů, budete muset přidat dostatek přílohy. My jsme si pochutnali s vekou. Boršč opravdu měl chuť jako ruské národní jídlo se zeleninou a dostatkem masa.

boršč hotovky
Boršč s pečivem. FOTO: Kuba Turek

Rýže

30 Kč / 2 porce

Instantní rýže nám posloužila jako základ pro vegeteriánskou směs s olivami a žampiony. Rýže samotná je skoro bez chuti a vůně. Bylo potřeba ji poněkud osolit. Dvě porce opravdu odpovídají dvěma velkým jídlům. Pro mladší školní děti se jedná spíše o tři až čtyři porce.

rýže hotovky
Směs rýže, žampionů a oliv na talíři. FOTO: Kuba Turek

Jednoduchá příprava stravy

Firma Hotovky uvádí, že její potraviny jsou vyrobeny pouze z přírodních surovin a konzervovány bez chemických přísad. Měly by vydržet v chladném prostředí dvě roky. Tak dlouhou dobu trvanlivosti jsme nezkoušeli, ale téměř dva měsíce jsme je měli uložené na polici ve špajzu, než jsme je otevřeli, připravili a snědli.

Samotná příprava je velmi jednoduchá. Sáček s hlavním jídlem se otevře, vylije rovnou na talíř a ohřeje v mikrovlnné troubě. Tradičněji zaměřené kuchařky mohou obsah sáčku vylít do hrnce a v něm jídlo ohřát před podáváním na stůl.

Přílohy se zalijí stanoveným množstvím horké vody v jakékoliv nádobě, počká se 3 až 5 minut a podává se na talíři nebo přímo v této nádobě.

INFO: Hotovky.cz

polévka Hotovky
Polévka. FOTO: Kuba Turek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *