Vršovice most

Moskevská ulice mezi Vršovickou a Bodhaleckou ulicí získala nový ochranný cyklopruh. Ten na kilometrovém úseku zpříjemňuje jízdu z kopce i do něj. Navazuje na několik již existujících cyklo-pruhů a tras.

Nové značení je výsledkem spolupráce magistrátu a městské části Praha 10. Cyklopruh je ve zhruba kilometrovém úseku zajištěn především ve stoupání, obousměrně vede v rovinných úsecích – za křižovatkou s Bohdaleckou, na mostu přes železniční trať a před ulicí Vršovická.

Adam Scheinherr, pražský radní pro dopravu (Praha sobě) k realizaci doplnil: „Cyklopruh má i vedlejší funkci: aby se na nýtovaném mostě méně stávaly nehody, kdy automobil z boku naráží do konstrukce mostu. Tím ochráníme i cenný most od Františka Prášila, který byl zkonstruován dle vzoru železničního mostu pod Vyšehradem.“

V severní části Moskevské ulice vznikl cyklopruh v rámci velké rekonstrukce celé městské třídy už v roce 2014. V navazující rušné Bohdalecké ulici byl v roce 2020 vyznačen cyklo-buspruh. Po něm se dá dostat k Chodovské ulici, kde je od rekonstrukce v roce 2020 legalizována jízda na kole po podélných chodnících až po Spořilov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *