Festina Chrono Titanium

„Festina lente“ je výrok připisovaný římskému císaři Augustovi, který nabádal své velitele, aby ve válce rozhodovali rozhodně, rychle a zároveň uvážlivě a s rozmyslem. Od té doby se v mnoha variantách cituje, jak vyvážit v lidském konání rychlost a rozum.

Heslo si vzala za základ své značky roku 1902 švýcarská rodina Stüdi ve městě La Chaux-de-Fonds. Stejně jako jejich sousedé vyráběli kapesní hodinky.

Dnes patří hodinky Festina do obrovské španělské skupiny Festina-Lotus Group, která produkuje po celém světě hodinky a šperky špičkové i standardní kvality. Jen náramkových hodinek pod značkou Festina se každý rok prodá 5 milionů kusů.

Festina díky tomu patří mezi přední světové výrobce hodinek.

Pánské hodinky Festina Titanium
Pánské hodinky Festina Titanium. FOTO: Hodinkovna.cz

Proč nosit hodinky Festina?

Festina se angažuje v cyklistice. Dlouhá léta byla oficiálním časoměřičem na Tour de France. Několik let dokonce stavěla svůj cyklistický tým do tohoto neprestižnějšího závodu planety. Jednou tento tým zvítězil. Několikrát stál jeho leader Richard Virenque na stupních vítězů.

Dnes je jméno Festina spojené především s Tour de France (třítýdenní etapový cyklistický závod) – nejdůležitější závod světa, a Tour de Pologne (týdenní závod okolo Polska) – nejdůležitější závod ve střední Evropě.

Znamená to mimo jiné, že hodinky modelových řad Festina Tour de France a Festina Bike Chrono jsou výborně přizpůsobené na sport, ale také pro významné společenské využití v běžném životě a práci.

Festina hodinky
Festina Chrono Bike. FOTO: Hodinkovna.cz

Vedle cyklistiky se Festina obrací také na lifestyle. Její tváří je v tomto ohledu hollywoodský herec Gerard Butler ze Skotska, kterého každý rok doplňuje aktuální Miss Francie.

Herce zná globální publikum především jako bojovníka ze severské ságy Beowulf nebo jako krále Leonida z Bitvy u Thermopyl.

Elegantní design a dokonalá přesnost

Hodinky Festina se vyznačují vysokou kvalitou zpracování. Nerezová ocel, zpracovaná s extrémní přesností, je hlavním materiálem značky. Kombinuje se s kůží, extrémně odolným plastem, zlatem a v posledních letech i keramikou a titanem.

Nejoblíbenější řady jsou Festina Classic, Festina Chronograph, Festina Mademoiselle a Festina Multifunction. Z nich se dá vybrat model hodinek na jakoukoliv příležitost a jakéhokoliv stylu.

Elegantní design doplňují speciální krystaly nebo broušení, které jsou výjimečným znakem Festiny.

Festina hodinky
Dámské hodinky Festina Swis Made. FOTO: Hodinkovna.cz

Styl dámských hodinek

Dámské hodinky Festina nabízejí elegantní, ležérní a sportovní designy.

Kolekce Classic je nejvhodnější pro každý den do práce, do školy a na neformální společenská setkání. Řemínky jsou kožené nebo kovové.

Řadu Multifunction ocení nejspíše praktické ženy pro každodenní použití.

Kolekce Boyfriend vychází z mužských designů, ale ženské hodinky jsou menší, aby se dobře nosily na drobné ruce.

Mužský styl

Velmi široká nabídka pánských hodinek Festina zahrnuje sportovní, společenské a elegantní designy.

Řada Retro je inspirována minulými desetiletími, ačkoliv strojky uvnitř odpovídají nejnovějším trendům.

Kolekce Prestige doplňuje sportovní outfit svých majitelů.

Pánské hodinky Festina Classic jsou designované pro všechny příležitosti od běžných každodenních povinností ke společenskému využití.

Výkřik techniky

Festina nemůže nechat stranou ani nejnovější technické trendy. Vyvinula proto chytré hybridní hodinky Smartime a Connected. Jedná se kombinaci přesných analogových hodinek a elektronického modulu, který se přes Bluetooth připojuje k chytrému telefonu.

hodinky Festina
Dámské hodinky Festina Smartime. FOTO: Hodinkovna.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *