RegioJet bude od prosince 2024 provozovat městskou vlakovou linku S49 z Hostivaře do Roztok a k tomu přibude nové linka S61 z Vršovic do Běchovic. Dopravce žlutých vlaků a autobusů vyhrál veřejnou soutěž na dobu 15 let.

Na obou linkách bude jezdit 7 nových nízkopodlažních elektrických jednotek s kapacitou minimálně 230 cestujících. Nové elektrické vlaky s bezbariérovým přístupem a oddílem první třídy budou vybavené WI-FI a celovozovou klimatizací. Nahradí zastaralé motorové vlaky, se kterými jezdí na této lince Arriva dnes.

Soutěže se zúčastnily RegioJet, Arriva a České dráhy. S cenou dopravního výkonu 215,50 Kč za vlakový kilometr zvítězil dopravce RegioJet. Roční hodnota zakázky je 162 335 935 Kč.

Pro potřeby nové linky S61, která propojí Vršovice s Běchovicemi za 23 minut, je ve Vršovicích již dokončeno nové 4. nástupiště a vzniknou čtyři zcela nové zastávky Depo Hostivař, Kyje-Jiráskova čtvrť, Jahodnice a Hostavice.

„Obě městské vlakové linky budou jezdit prozatím v intervalu 30 minut ve všední dny a 60 minut o víkendech. Ve výhledu je pak možné v rámci opcí rozšíření provozu, zkrácení intervalů i prodloužení obou linek. Linka S49 by mohla jezdit až do Říčan a linka S61 až na Smíchov a na druhé straně až do Úval,“ uvádí ředitel ROPID Petr Tomčík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *